🇦🇪 F2 TESZT: Daruvala volt a leggyorsabb az első tesztnapon

A Prema Powerteam autóját vezető Jehan Daruvala volt a leggyorsabb a Formula-2 év végi tesztjének első napján, Abu Dhabiban.

Csütörtöktől keződően háromnapos kollektív tesztet rendeznek a Formula-2 mezőnye számára a Yas Marina Circuiten. A tizenegy csapat számára napi hat óra áll rendelkezésre délelőtti és délutáni etapokra bontva, a három nap során összesen nyolc szett közepes gumit lehet elhasználni.

A kétszeres futamgyőztes indiai jövőre várhatóan visszatér F3-as csapatához, a Premához, ennek szellemében már a tesztre beültették. Nem is ment rosszul, a délutáni 1:35.435-ös idejénél ugyanis senki nem tudott jobbat a nap folyamán. Daruvala ideje mindössze három és fél tizeddel volt lassabb Oscar Piastri egy héttel ezelőtti pole-körénél, annak ellenére, hogy az ausztrál azt a kört a szuperlágy gumikon érte el, míg a mostani teszten csak a közepes keverék elérhető.

Délelőtt még az MP Motorsporthoz visszatérő Felipe Drugovich volt a leggyorsabb, a brazil viszont a nap végére visszacsúszott a 2. helyre, mögötte pedig az UNI-Virtuosi csapatnál őt váltó Jack Doohan végzett. Rajtuk kívül csak Théo Pourchaire fért be 1:36 alá, igaz, a francia délelőtt egy műszaki hiba miatt mindössze 12 kört tudott megtenni.

Bemutatkozott a Van Amersfoort Racing

Pourchaire mellett egyébként Novalak, Cordeel és Vesti is előidéztek egy-egy piros zászlót a délelőtt folyamán, egyszer pedig azért kellett megszakítani a körözést, mert a Red Bull F1-es autóját kedden egyszer már összetörő Jüri Vips ütközött a friss F3-as bajnokkal, Dennis Haugerrel. Vips és Cordeel aztán délután is kikényszerítették egyszer-egyszer a megszakítást jelző eszközt. Hauger első F2-es tesztje egyébként nem sikerült túlságosan jól, a norvég 1:36.960-nal csak a 16. helyen végzett.

Az első tesztnap részletes eredményei [kép forrása: Formula 2 hivatalos Twitter oldala]

A tesztelés holnap folytatódik Abu Dhabiban.

Címlapkép forrása: Formula 2 hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.