A Red Bull reméli, hogy rövid időn belül szerződést hosszabbíthat Verstappennel

Max Verstappent 2023 végéig köti szerződés a Red Bull Racinghez, a Milton Keynes-i istálló azonban reméli, hogy hamar meg tudják kezdeni a tárgyalásokat az újdonsült világbajnokkal egy további hosszabbítás ügyében.

Verstappen csütörtök este vette át világbajnoki trófeáját az FIA párizsi díjátadó gáláján. A holland pilóta szerződése a Red Bull Racinggel 2023 végén lejár, azonban a legtöbb jel arra mutat, hogy a felek meg fogják hosszabbítani együttműködésüket. Verstappen az Abu Dhabi Nagydíj leintését követően azt mondta a csapatrádión, hogy még legalább tizenöt évig szeretné folytatni a csapattal, az FIA gálája után pedig a Red Bull Racing szaktanácsadója, Dr. Helmut Marko jelentette be, hogy szeretnék rövid időn belül megkezdeni a tárgyalásokat az újdonsült világbajnok menedzserével, Raymond Vermeulennel.

„Majd meglátjuk, hamarosan tárgyalni fogunk és remélhetőleg megállapodunk egymással!” – mondta Marko a Formel1.de-nek adott exkluzív videóinterjújában.

A Formel1.de interjúja Markóval – németül tudók előnyben

Maga Verstappen egyébként nem csinált titkot abból, hogy a Red Bull az előző években a családjává vált, és nem lát okot arra, hogy ne velük folytassa pályafutását.

„A rádiómban is hallhattátok a levezető körön, amikor megkérdeztem a csapatot, hogy maradhatnék-e még vagy tíz-tizenöt évig, és tényleg így érzem. Nagyon boldog vagyok, hogy a Red Bullnál lehetek, hiszen saját magam tudok lenni, amit nagyon fontosnak tartok. Ez nem csak a Forma-1-ről, a teljesítményről szól: jól érezzük magunkat, jókat nevetünk együtt. Élvezzük, amit csinálunk” – mondta a holland az FIA-gálán.

Egy esetleges korai hosszabbítással a Red Bull ki tudná zárni annak lehetőségét, hogy Verstappenre 2024-től lecsapjon valamelyik rivális csapat, mondjuk a Mercedes. Marko azonban nem tart ettől és úgy véli, a silverstone-i ütközés során sokminden megváltozott pilótájában a Mercedes megítélésével kapcsolatosan.

„Nem tartok attól, hogy Max a Mercedesszel fog tárgyalni, Silverstone-ban eleget gondoskodtak erről. Max a leggyorsabb, legkonzisztensebb és legagresszívebb versenyző, akivel valaha dolgoztunk, sok téren párhuzamba állítható Ayrton Sennával. Ők ketten személyiségük, mentalitásuk és agresszivitásuk terén is hasonlítanak egymásra, szóval szerencsések vagyunk, hogy Max nálunk versenyez” – vélekedett Marko.

Címlapfotó: FIA
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.