A Toyota harmadik autót indítana Le Mans-ban Sébastien Ogier-nek

A nemrég megválasztott csapatfőnök, Kamui Kobayashi megerősítette: a Toyota gondolkodik azon, hogy 2023-ban indítson egy harmadik autót is a le mans-i 24 óráson, melynek vezérpilótája a nyolcszoros rali-világbajnok Sébastien Ogier lenne.

Ogier 2021-ben a nyolcadik világbajnoki címét szerezte meg, ebből zsinórban a másodikat a Toyotával. A következő évben már nem fut teljes szezont a rali-vb-n, és noha néhány futamra beugrik majd, elkezdte előkészíteni sportautós karrierjét, melynek keretein belül néhány héttel ezelőtt már a Toyota GR010-es Hypercarját is tesztelte Bahreinben. Ez felvetette annak lehetőségét, hogy a japánok 2017 óta először három autót is elindítsanak Le Mans-ban, ami jövőre még biztosan nem valósul meg, azonban a versenyző-csapatfőnök Kamui Kobayashi szerint 2023-ra nincs kizárva a dolog.

Ogier idén a nyolcadik WRC-világbajnoki trófeáját kapta meg, de már a WEC Hypercart is tesztelte

„Óriási munka egy harmadik autót is felkészíteni, hiszen az elmúlt években csak két autónk volt Le Mans-ban és a WEC-szezonban is” – válaszolta Kobayashi a csütörtök esti FIA-gálán arra a kérdésre, hogy napirenden van-e egy harmadik autó indítása Ogier számára Le Mans-ban. „Ha harmadik autót akarunk, arra a pilóták mellett a mérnököket és a szerelőket is fel kell készíteni. Az idő szűke miatt 2022-ben ez biztosan nem történik meg, de 2023-at még fontolgatjuk.”

„Sébastien amikor tesztelt Bahreinben, természetesen gyors volt. Hatalmas különbséget jelent a ralizásból átülni egy sportautóba, de Sébastien az első körtől remekül teljesített, szóval szerintem nagyon izgalmas lehet, ha a mi autónkkal szeretne indulni Le Mans-ban. Megpróbálunk majd neki minél több tesztlehetőséget adni, aztán majd meglátjuk, hogy fel tudunk-e készíteni egy harmadik autót is.”

Címlapfotó: Pedro / Daily Sportscar
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.