🇦🇪 F2 TESZT: Drugovich állt az élre pénteken

Ma folytatódott Abu Dhabiban a Formula-2 utószezoni tesztje, ezúttal az MP Motorsport csapatához jövőre visszatérő Felipe Drugovich volt a leggyorsabb.

Csütörtöktől keződően háromnapos kollektív tesztet rendeznek a Formula-2 mezőnye számára a Yas Marina Circuiten. A tizenegy csapat számára napi hat óra áll rendelkezésre délelőtti és délutáni etapokra bontva, a három nap során összesen nyolc szett közepes gumit lehet elhasználni.

Felipe Drugovich jövőre egy év UNI-Virtuosi-s kitérőt követően tér vissza az MP Motorsporthoz, és már erre a tesztre elfoglalta a holland istálló egyik autóját. Nem is megy rosszul: tegnap az összesített eredménylista 2. helyén végzett Jehan Daruvala mögött, ma viszont már nem volt nála gyorsabb. A brazil pilóta 1:35.614-gyel zárta a napot, ami néhány századdal lassabb ugyan, mint a tegnapi eredménye, de ezúttal ez elég volt az első helyhez.

Tőle majdnem fél másodperccel lemaradva végzett a 2. helyen Jack Doohan, aki tehát folytatja remek szereplését az F2-ben, míg a 3. helyen a Williams juniorja, Logan Sargeant végzett. Daruvalának ezúttal a 4. hely jutott, őt pedig Pourchaire, Lawson, Vips, Armstrong, Hauger és Hughes követték.

A délelőtti és a délutáni etapokat is több piros zászló hátráltatta, egy-egy alkalommal ugyanis Frederik Vesti, Juan-Manuel Correa, Guilherme Samaia, Ayumi Iwasa, Jake Hughes, Teppei Natori és Logan Sargeant miatt is előkerültek a megszakítást jelző eszközök.

A második tesztnap részletes eredményei [kép forrása: Formula 2 hivatalos Twitter oldala]

A tesztelés holnap fejeződik be Abu Dhabiban.

Címlapkép forrása: Formula 2 hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.