Igencsak erős felállással, René Rasttal a soraiban indul a G-Drive Daytonában

A 2016-ban kategóriagyőzelmet szerző René Rast jövőre a G-Drive Racing színeiben visszatér a legendás amerikai enduróra!

A G-Drive Racing az Algarve Pro Racinggel közösen jövőre teljes szezont fut a WEC-ben, ennek előkészületeként pedig január végén rajthoz állnak a daytonai 24 órás versenyen is, amely az IMSA sportautó-bajnokság szezonnyitója lesz. Az már a három héttel ezelőtti bejelentéskor tudvalévő volt, hogy a Daytonában indítandó két autóba már leszerződtették a pilótákat, ma pedig a helyükre kerültek a kirakós darabjai: a 26-os rajtszámú Oreca vezérpilótája lesz a háromszoros DTM-bajnok René Rast, mellé pedig a korábbi IndyCar-versenyző Ed Jones, az FIA Formula-3-ból fellépő Oliver Rasmussen, valamint a bronz minősítésű Francois Heria csatlakoznak, míg a másik autó pilótái a Formula-2-veterán Luca Ghiotto, az ELMS-futamgyőztes James Allen, az F3-ból Tijmen van der Helm, valamint a csapattal az Európai Le Mans-szériában LMP2 Pro-Am bajnoki címet szerző John Falb lesznek.

A felállás sztárversenyzője természetesen Rast, aki három DTM bajnoki címe mellett háromszor megnyerte a Porsche-szuperkupát is, az utóbbi években több sorozatban is versenyzett az Audi GT3-as autóival, másfél szezont lehúzott a Formula-E-ben, illetve Le Mans-ból és Daytonából is van tapasztalata. A Rolex 24-en korábban hat alkalommal indult, legkiemelkedőbb eredménye a Magnus Racinggel 2016-ban aratott GTD-kategóriagyőzelem. Utoljára 2019-ben indult a legendás viadalon a Mazda csapatában. 2016-ban a G-Drive állandó versenyzője volt a WEC-ben, egy futamgyőzelemmel a tabella 5. helyén végeztek.

René Rast [fotó: DTM]

A G-Drive mellett egyébként más WEC-csapatok – úgy, mint a United Autosports, a DragonSpeed, a High Class Racing és a Racing Team Nederland – is elkötelezték magukat a daytonai részvétel mellett, a dán egylet ráadásul a hírek szerint teljes szezonos IMSA-indulást tervez.

Címlapkép forrása: Algarve Pro Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.