Januárban megműtik Fernando Alonsot

A jövő év elején eltávolítják a spanyol pilóta állkapcsából azt a két titánlemezt, melyek az idei szezon előtt elszenvedett kerékpárbalesetét követően kerültek a szervezetébe.

Még a Forma-1-be való visszatérése előtt, idén februárban szenvedett balesetet Fernando Alonso, amikor kerékpározás közben, Svájcban egy autó elütötte. A baleset következtében a kétszeres világbajnok állkapcsa eltörött és azonnal meg kellett műteni, melynek során kettő titánlemezt építettek be a szóban forgó csontjába. Alonso végül időben meg tudta kezdeni a felkészülést a csapattal, fájdalmai miatt azonban beletelt néhány futamba, mire visszanyerte igazi formáját.

„Jobbnak kell lennem és jobban kell felkészülnöm a 2022-es szezonra, mint az ideire” – fogalmazott Alonso a Motorsport.com-nak adott interjújában. „A februári kerékpárbaleset nem segítette az idei évemet, januárban ráadásul újabb két hétre kidőlök, mert eltávolítják az állkapcsomból a két titániumlemezt. Valószínűleg azonban ezt a két hetet amúgy is pihennéssel töltöttem volna, mert valamikor azt is kell. Ezek után fogom megkezdeni a felkészülést a téli tesztekre, ahol fizikálisan és mentálisan is erősnek kell lennem. Úgy gondolom, hogy ha az autónk jó lesz, akkor száz százalékot fogok tudni nyújtani 2022-ben.”

Alonso kifejtette véleményét azzal kapcsolatban is, hogy mennyiben befolyásolja életkora a felkészülését.

„A balesetet követően már a napokat számoltam, hogy mikor utazunk Bahreinbe, és végül el is jutottam, de nem megfelelő fizikai állapotban. Ezen a télen egy kicsit többet akarok készülni, de negyvenévesen nyilvánvalóan már nem tudom ugyanazt a programot teljesíteni, mint huszonhárom éves koromban. Többet kell edzenem, hogy ugyanazt a kondíciót elérjem. Többet kell nyújtani, más étrendet kell alkalmazni, nagyon sokmindent máshogyan kell csinálni. De készen állok mindenre, ezért is tértem vissza a Forma-1-be. Több áldozattal jár, de ez a terv a télre.”

Kimi Räikkönen visszavonulásával jövőre Fernando Alonso lesz a mezőny legidősebb versenyzője.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.