Három gyári versenyzővel, a GTD Pro-ban indul 2022-ben a Pfaff Motorsports

Idén is indul az IMSA sportautó-bajnokságban a Pfaff Motorsports, az ikonikus vörös-fekete kockás Porschét egy igencsak erős pilótatrió terelgeti majd a versenypályákon.

Bejelentette a Porsche, hogy az idén GTD-kategóriában az egyéni- és a csapatbajnokságot is megnyerő Pfaff Motorsports képviseli majd a márkát a GTLM-géposztályt felváltó GTD Pro-ban jövőre. Marad tehát a név, a 9-es rajtszám és a közönségkedvenc, vörös-fekete kockás festés is, a legnagyobb változás a pilótafelállásban lesz megfigyelhető. Zach Robichon és Laurens Vanthoor helyére ugyanis két gyári Porsche-pilóta, az ausztrál Matthew Campbell és a francia Mathieu Jaminet érkezik a csapathoz, míg a négy endurance fordulón a nemrég szintén a német márka kötelékeibe kerülő Felipe Nasr csatlakozik hozzájuk. Robichon majd egy másik porschés csapathoz, a Wright Motorsportshoz igazol majd, míg Vanthoor idei programjáról egyelőre nincs információnk.

„2022 lesz a harmadik teljes szezonunk az IMSA-ban, én pedig nagyon büszke vagyok a csapatomra azért, amit ezen rövid idő alatt elértünk, hiszen 2021-ben megnyertünk négy versenyt és a GTD-bajnoki címet is. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megtehetjük a következő lépést, a belénk fektetett bizalom okán pedig nagy hálával tartozunk a Porschénak. A hihetetlen versenyzőfelállás és a mögöttük álló remek személyzet az összetevők ahhoz, hogy egy újabb sikeres szezonunk legyen” – nyilatkozta a csapatfőnök, Chris Pfaff.

A Pfaff Motorsports eddig az egyetlen csapat, amelyről biztosan tudjuk, hogy GTD Pro-kategóriás Porschét indít majd Daytonában, bár a hírek szerint a Hong-Kong-i székhelyű KCMG is ez irányban nézelődik.

A Racer.com általában jól értesült szakírója, Marshall Pruett egyébként úgy tudja, hogy a Nasr–Campbell–Jaminet trió a 2023-ban debütáló Hypercar-programban is összeáll majd, erről azonban még nincs hivatalos megerősítés.

Címlapkép: Lenssen Photo
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.