Neel Jani távozik a Porsche WEC-csapatából

A 2016-os világbajnok és le mans-i győztes Neel Jani meghosszabbította szerződését a Porsche sportautócsapatával, viszont a WEC-felállásnak már nem lesz a tagja!

Szombaton több bejelentést is tett a Porsche, ezek egyike pedig a márka 2022-es WEC-programjával kapcsolatos. Megtudhattuk, hogy jövőre is kettő 911 RSR-t indítanak az endurance-világbajnokságon, a felállás azonban változik: a 92-es autóban Neel Janit Michael Christensen váltja, Kévin Estre marad, a hosszú távú versenyeken pedig a belga Laurens Vanthoor csatlakozik hozzájuk. A 91-es autó felállása változatlan marad, itt továbbra is Gianmaria Bruni és Richard Lietz váltják egymást, a hosszú futamokon Fréderic Makowieckivel kiegészülve.

Janival jövőbeli programjáról egyelőre semmi konkrét információ nem látott napvilágot, mindösszesen annyit tudunk, hogy Simona de Silvestróval együtt a Formula-E csapat tartalékversenyzője lesz, valamint szeretné valamilyen formában kivenni a részét a márka LMDh-projektjéből. Ha már Formula-E: az is hivatalossá vált, hogy a csapat két versenyzője jövőre is marad André Lotterer és Pascal Wehrlein.

A Porsche továbbá bejelentette, hogy a májusi nürburgringi 24 órás versenyen Estre, Christensen, Vanthoor és Makowiecki alkotják majd a Manthey Racing által felkészített, gyári támogatású autó felállását, míg az IMSA sportautó-bajnokságban másik két gyári pilóta, Matthew Campbell és Mathieu Jaminet indulnak a Pfaff Motorsports színeiben. A húsz éves Laurin Heinrich személyében új junior pilótát is kineveztek.

Címlapfotó: Porsche
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.