A 18 éves Dexter Patterson lesz Aiden Moffat csapattársa jövőre!

A madárkák már hetek óta azt csicseregték, hogy a címvédő Ash Sutton csapatot vált jövőre. Patterson érkezésével pedig biztosan nem Moffat “direkt-csapattársa” lesz Sutton, még ha ez nem is zárja még ki, hogy valamilyen formában a BMR-Boardley Motorsport színeiben fog versenyezni Ash. No de ki is ez a 18 éves srác, akit leigazolt a Laser Tools?

A 2003-as születésű Dexter Patterson az utóbbi két szezonját alsó formula kategóriákban töltötte. Tavaly nyolcadikként zárta az olasz F4-et, illetve indult a Formula 4 UAE szezonnyitó fordulójában is. Idén pedig egy itt is-ott is programja volt: a brit F3-ban kezdve a szezont, a Brands Hatch-i évnyitón pedig dobogóra is állt. A szezon nyegyedik (egyetlen Nagy Britannián kívüli) fordulójában, viszont már nem a brit F3-as, hanem a FREC rajtrácsán kellett keresni Spában, év végén pedig feltűnt az Euroformula Open mezőnyében is. Két, jóesetben is csak közepesnek nevezhető évet követően vált túraautózásra a skót srác, pár héttel ezelőtt, Snettertonban pedig már tesztelte is az Infinitit, azonnal meggyőzve Moffatékat. Leendő csapattársa, Aiden Moffat szintén 18 évesen, a semmiből debütált a BTCC-ben, és azóta is a mezőny tagja. Egyben egy skót a négyzeten párossal vág neki a 2022-es idénynek a Laser Tools Racing. 😁

Az igazolással pedig a műhelyt is átnevezhetik Dexter’s Lab-nek? 😆

A mai hír eddig a pontig nevezhető egyértelműnek. Az elmúlt két szezonban Sutton úgy volt Moffat csapattársa (és nyert két címet velük), hogy a nevezéséhez szükséges TBL-licenszt nem a csapat, hanem menedzsere – a korábbi BMR vezér és pilóta – Warren Scott birtokolta. A korábbi BMR csapat pedig mérnököket is biztosított Moffatték családi gárdájának. Az már a TBL lista közzétételekor kiderült, hogy ezt a licenszt megvette Scottéktól a csapat, és ma azt is megtudtuk, hogy Patterson fog vele versenyezni. Mivel idén három Infiniti is a rajtrácson volt, és elvileg a negyedik is versenyképes állapotban van – ez jelenleg Tony Gilham HARD csapatánál csücsül – az továbbra sem zárható ki, hogy Sutton ugyan azzal az autóval vágna neki az újabb címvédésnek, még ha nem is Laser Tools színekben. Erre viszont egyre kisebb az esély. Az idei kavarodás úgy alakult ki, hogy Carl Boardley – két TBL-licensz birtokosaként – összekötötte a HARD-Moffat Racing (Laser Tools) és BMR csapatokat, azt viszont tudni lehetett, hogy a 7 autós “összeborulás” kérészéletű lesz, hiszen sokaknak szúrta a szemét a mezőnyből, és a szponzori/gazdasági fronton sem volt egyszerű összetartani. A Moffat-HARD “részleg” viszont még biztosan együtt van, hiszen a mai hír a Team HARD felületein is megjelent az elmúlt órákban.

A cikk végére tehát adja magát a kérdés, hogy akkor hol is versenyzik jövőre a címvédő? A pletykák pedig NAPA színekről szólnak. 🤔 A válaszra sem kell állítólag pár napnál többet várnunk.

Címlapkép: A Laser Tools (Moffat) Racing hivatalos média felületei
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.