A jövő év elején határoz Forma-1-es részvételéről az Audi

Sajtóértesülések szerint az Audi vezetősége tájékoztatta az FIA-t, hogy a jövő év elején hivatalosan is megerősítik a Forma-1-be való belépési szándékukat!

A Honda kilépését követően a Forma-1 nagy erőkkel hajt egy új gyártót, hogy csatlakozzon a Száguldó Cirkuszhoz a Mercedes, a Ferrari és a Renault mellé. A Volkswagen Csoporthoz tartozó két márka, az Audi és a Porsche lehetséges belépéséről már hónapok óta lehet olvasni különböző híreszteléseket, mostanáig azonban ezek nem bizonyultak többnek egyszerű pletykáknál. Kedden azonban a RaceFans belső körökben is járatos szakírója, Dieter Rencken tudomására jutott egy hivatalos levél, melyet az Audi AG igazgatótanácsának elnöke, Markus Duesmann, valamint a vállalat Műszaki Fejlesztési Tanácsának tagja, Oliver Hoffmann címzett a Forma-1 vezérigazgatójának, Stefano Domenicalinak, valamint az FIA leköszönő elnökének, Jean Todtnak. Levelükben Duesmann és Hoffmann elmondják, hogy az Audi elégedett a 2026-tól bevezetni tervezett technikai szabályok terveivel, egyúttal pedig ezek megfelelnek a márka fő célkitűzéseinek is.

Az FIA Motorsport Világtanácsa néhány nappal ezelőtt erősítette meg, hogy a 2026-os szezontól is maradnak a Forma-1-ben a jelenlegi 1.6 literes, V6-os turbómotorok, azonban a hőenergiavisszanyerő-rendszerek (MGU-H) megszűnnek, megemelik a hibrid rendszerek által termelhető energia mennyiségét, illetve külön költségvetési sapkát vezetnek be az erőforrások fejlesztésére vonatkozóan. Az Audi úgy véli, ezek a szabályok ideális egyensúlyt teremtenek a jelenlegi motorgyártók és az újonnan csatlakozni szándékozók között, ezért az Igazgatótanács és a Felügyelő Bizottság a napokban határoz arról, hogy hivatalosan is jóváhagyják-e a Forma-1-be való belépési szándékukat.

Levelükben Duesmann és Hoffmann nem volt rest odaszúrni kicsit a konkurens Mercedesnek is, a két üzletember ugyanis gratulált Todtnak, hogy tisztességes módon zárták le az idei világbajnokságot, utalva ezzel az Abu Dhabi Nagydíj utolsó körére, amely ellen a Mercedes négy napon keresztül a levegőben lógatott egy fellebbezést, mielőtt meghátráltak volna.

Címlapkép forrása: Audi Sport hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.