Bejelentette jövő évi felállását a Vasser Sullivan Racing

Ben Barnicoat is a lexusos alakulatnál folytatja jövőre, néhány futamra pedig beugrik a rendkívül tehetséges Kyle Kirkwood is.

Külön nem írtunk róla, de néhány héttel ezelőtt bejelentést tett a Vasser Sullivan Racing két tulajdonosa, Jimmy Vasser és James Sullivan. Az akkori bejelentés arról szólt, hogy a csapat jövőre is két Lexus RC F GT3-ast indít az IMSA sportautó-bajnokságban, ezek közül az egyiket azonban fellépteti a GTLM-kategóriát felváltó GTD Pro-ba, ennek vezérpilótája pedig a hosszú évek óta a csapatot erősítő Jack Hawksworth lesz. A 30 éves versenyző korábban futamot nyert az Indy Lights-ban és három szezont az IndyCar-ban is lehúzott, 2017 óta versenyez az IMSA-ban GT3-as Lexusokkal. Ez idő alatt hat futamot nyert meg, köztük a Watkins Glen-i hat órás viadalt 2021-ben.

Hawksworth váltótársa a GTD Pro-Lexusban egy tehetséges fiatal, az elmúlt négy évet a McLaren gyári sportautó-versenyzőjeként lehúzó Ben Barnicoat lesz. A 25 éves brit több együléses bajnoki címet is szerzett, mielőtt sportautózásra adta volna a fejét, de beugróként még tavaly is szerepelt FIA Formula-3 és Euroformula Open futamokon. A McLaren színeiben főként a Brit GT-bajnokságban és a GT World Challenge Europe sorozatokban versenyzett, amellett, hogy néhány futam erejéig szerepet kapott az Intercontinental GT Challenge-ben, az Ázsiai- és Európai Le Mans-szériákban, valamint az International GT Openben is. Van egy 7. helye a spa-francorchamps-i 24 órás versenyről, 2020-ban másodikként végzett a bathursti 12 órás futamon, valamint indult már Le Mans-ban és az amerikai “kis Le Mans”-on is, tehát fiatal kora ellenére tekintélyes tapasztalattal rendelkezik.

A páros mellé a hosszú távú fordulókon harmadikként az amerikai open-wheel ranglétrán mindent is megnyerő, friss Indy Lights-bajnok Kyle Kirkwood csatlakozik, aki idén az A.J. Foyt Racing színeiben teljes szezont fut az IndyCar-ban, és beugróként már tavaly is futott néhány versenyt Jimmy Vasserékkel.

Ma aztán megérkezett a csapat bejelentésének második fele is: a GTD-autóban marad Frankie Montecalvo, mellé átül Hawksworth tavalyi váltótársa, Aaron Telitz, az endurance fordulókon pedig Richard Heistand érkezik melléjük. Az amerikai pilóta a 2021-es idényt a CarBahn Motorsports és a Peregrine Racing által közösen indított Audiban töltötte, előtte pedig eltöltött néhány futamot a Grasser Racingnél is, azelőtt viszont Hawksworth oldalán már szerepelt Vasserék csapatában.

A sokadik, rendkívül erős felállást kaptuk tehát meg, igazán érdekes daytonai 24 órásra, aztán pedig izgalmas szezonra van kilátás.

Címlapkép: Martin Spetz / Daily Sportscar
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.