Jövőre is hétfordulós lesz a TCR Europe szezonja

Ma tették közzé a TCR Europe 2022-es versenynaptárát. Amíg a fordulók száma nem változott, Szlovákia és Hollandia is kikerült a naptárból, helyükre a Norisring és Portimao érkeznek, a széria pedig három alkalommal is a DTM egyik betét/társorozata lesz jövőre.

Míg az idei szezon a Slovakiaringen kezdőtött, május második hétvégéjén, addig jövőre Portugáliában rajtol el először a mezőny. Portimãoban rendezi első, közös hétvégéjét 2022-ben a DTM és a TCR Europe, egy héttel korábban mint az idei szezonnyitó. Ezt követően, változatlanul a Paul Ricard-ra látogat el a WSC által szervezett széria, egy apró különbséggel: míg idén május utolsó hétvégéjén rendezték a francia fordulót, jövőre ez egy héttel korábbra kerül. A bajnokság az elmúlt években a legendás spai 24 órással egyszerre (átlagban július utolsó hétvégéje) látogatott el a belga pályára, jövőre viszont előre hozták harmadik fordulónak. Spa így tulajdonképpen Zandvoortot váltja a naptárban, és a holland aszfaltcsík helyét veszi át, június utolsó előtti hétvégéjén.

Július-augusztusban két közös fordulót is rendez a DTM és a TCR Europe. Július első napjaiban a hirdhedt Norisringre látogat a két bajnokság, ahol korábban még nem járt a TCR autókat használó széria. Az idei, igencsak megosztó DTM évzáró pedig ismét megmutatta, hogy bár utcai helyszín, nagyon izgalmas futamokat tud adni a Norisring. Utána mindkét széria egy hosszabb nyári szünetre megy, a Nürburgring sprint vonalvezetésén visszatérve, auguszus utolsó hétvégéjén. Ezzel a TCR Europe nürburgringi fordulója egy héttel lesz korábban mint idén, amikor a GTWCE-vel osztozott a pályán a bajnokság.

Az év két utolsó helyszíne változatlan marad, és ezek időpontja is nagyjából azonos lesz, mint 2021-ben. Szeptember utolsó hétvégéjén Monzába látogat a mezőny, majd október 15-16-án, Barcelonában lesz az évzáró forduló. Ez egy héttel került későbbre mint idén.

A naptár a vizuális típusoknak:

Április 30-május 1 – Portimão 🇵🇹
Május 21-22 – Paul Ricard 🇫🇷
Június 18-19 – Spa-Francorchamps 🇧🇪
Július 2-3 – Norisring 🇩🇪
Augusztus 27-28 – Nürburgring 🇩🇪
Szeptember 23-25 – Monza 🇮🇹
Oktober 15-16 – Barcelona 🇪🇸

Címlapkép forrása: a TCR Europe hivatalos média felületei
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.