Visszatér a Ferrarihoz egy régebbi szponzora

A 2022-es szezontól kezdődően többéves szerződést kötött a Ferrarival a Santander Bank!

A bostoni székhelyű Santander Bank a spanyol Santander Csoport 100 %-os tulajdonában lévő leányvállalata. Fő piaca az Egyesült Államok északkeleti része, körülbelül 58 milliárd dollár értékű betéttel rendelkezik, 650 lakossági banki irodát és több mint kétezer ATM-et üzemeltet, és körülbelül 9800 embert foglalkoztat.

A bank korábban Fernando Alonsoval együtt érkezett a Ferrari csapatához 2010-ben, és egészen 2017-ig az olasz istálló támogatója maradt, jövőre pedig újra egyesítik erőiket, mert az Alonsohoz hasonlóan ugyancsak spanyol Carlos Sainz szerepeltetése mellett a Santander számára szimpatikus a Ferrari azon politikája, hogy 2030-ra teljesen karbonsemleges szeretne lenni, és ezen törekvéseikben támogatni is fogják a maranellói gyáróriást.

„Megtisztelő számunkra, hogy újra szövetségre léphetünk egy olyan globális pénzintézettel, mint a Santander, amely elkötelezett a felelős banki tevékenység mellett, világszerte vezető szerepet tölt be a megújuló energiaforrások finanszírozásában, valamint a környezetvédelmi, szociális és kormányzási tanácsadási szolgáltatások terén. Nagyon várjuk a velük való együttműködést, hogy közösen megvalósíthassuk célunkat, hogy 2030-ra teljesen széndioxid-semlegessé váljunk. Hiszünk abban, hogy a Forma-1 innovációival és technológiai fejlesztéseivel iparunk és végső soron a társadalom egészének hasznára válik” – fogalmazott John Elkann, a Ferrari vezérigazgatója.

A Santander Bank 2022-től a Scuderia Ferrari “prémium” partnere lesz, logóik az olasz istálló autói mellett a versenyzők ruházatán és a baseball-sapkákon is helyet kapnak.

Az ugyanakkor még nem ismert, hogy a Ferrarit régóta szponzoráló dohánygyár, a Mission Winnow brand mögött álló Philip Morris International milyen módon támogatja majd a csapatot 2022-ben. A felek megállapodása ugyanis az idei szezon végén lejár, a 2022-es nevezési listán pedig a csapat nevében már nem szerepel a Mission Winnow-tag.

Címlapfotó: Ercole Colombo
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.