Alonso cáfolja, hogy rá fejlesztenék a jövő évi Alpine-t

A kétszeres világbajnok azt állítja, nem veszi ki aktívan a részét az Alpine 2022-es autójának fejlesztéséből.

A Forma-1-ben eredetileg 2021-ben vezették volna be az új technikai szabálycsomagot, a globális járványhelyzet miatt azonban a jövő évre halasztották a dolgot. A csúsztatás ellenére a csapatoknak megtiltották, hogy 2020-ban fejleszthessék 2022-es autóikat annak érdekében, hogy kordában tartsák a költségeket, és a csapatoknak ne kelljen egyszerre két különböző projekten dolgozniuk. Ennek köszönhetően Fernando Alonso sem tudta kivenni a részét a 2022-es Alpine fejlesztéséből, legalábbis ő ezt állítja.

„Nem igazán, hogy őszinte legyek” – válaszolta a spanyol pilóta arra a kérdésre, hogy milyen mértékben vonták be őt a fejlesztési munkákba. „A fejlesztést és aszimulációkat minden tervező figyelemmel kísérte, az eleinte bevezetett új szabályozások ugyanis túl szigorúak voltak, így sok tisztázásra volt szükség az FIA-tól, hogy mit tehetünk meg és mit nem. Úgy érzem, ez egy furcsa, új projekt lesz mindenki számára. Decembertől elkezdjük a munkát a szimulátorban, és remélhetőleg jövőre egy kicsivel több hatással leszünk az élmezőnyre.”

Ha működik az “El Plan”, az Alpine-nak akár egy komoly siker is kinézhet Alonso vezetésével

Alonso elmondta azt is, mik a várakozásai a 2022-es autóval kapcsolatban.

„Több leszorítóerő a kanyarokban és több erő az egyenesekben. Sok területen erősek vagyunk, csak egy versenyképes csomagra van szükségünk az enstone-i és viry-i gyárakból. Már több hónapja dolgozunk, nagy reményeket fűzünk a jövő évhez, de úgyis csak februárban derül ki minden.”

Alonso és csapattársa, Esteban Ocon a héten kezdik meg a munkát a szimulátorban a 2022-es Alpine-nal.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.