Horner 2026-ig biztosan a Red Bull csapatfőnöke lesz

Szerződést hosszabbított Christian Horner és a Red Bull Racing, a 48 éves szakember további öt szezonon keresztül irányítja majd a Milton Keynes-i istállót!

Amióta a Red Bull felvásárolta a Jaguar Racinget is saját csapatként belépett a Forma-1-be 2005-ben, az Arden International Formula-3000-es csapatának korábbi vezetője, Christian Horner irányítja az istállót. Főnöksége alatt a Red Bull Racing öt egyéni és négy konstruktőri világbajnoki címet nyert, 75 futamgyőzelmet és 206 dobogós helyezést szereztek. Eredményes együttműködésük az elkövetkezendő években is folytatódni fog, ugyanis a csapat szaktanácsadója, Dr. Helmut Marko a Red Bull saját kezelésében lévő Servus TV-nek adott interjújában lényegében megerősítette, hogy Horner marad a csapat élén.

„Christian a csapatfőnök, ő áll a nyilvánosság előtt, én inkább csak egy háttérember vagyok” – fogalmazott Marko. „Azt hiszem, elég jól irányítjuk a dolgokat, megfelelő útirányt határoztunk meg a csapat és a személyzet számára. Politikai kérdésekben általában ugyanazt az álláspontot képviseljük, és úgy gondolom, hogy sikerünk bizonyítja, hogy igazunk van.”

Helmut Marko és Dietrich Mateschitz [fotó: Mark Thompson / Getty Images]

Marko rávilágított arra is, hogy amikor a Red Bull belépett a Forma-1-be, a cégcsoport tulajdonosa, Dietrich Mateschitz eleinte visszakozott Horner kinevezésével kapcsolatban.

„Dietrich anno azt mondta, hogy “Christian kicsoda?”, mivel semmiféle tapasztalata nem volt a Forma-1-ben. Én azonban ismertem őt korábbról, még a Formula-3000-ből és más junior kategóriákból, tudtam, milyen képességei vannak és mik az ambíciói. Mostanra ez már egy nagyszerű dologgá fejlődött. Christian egy karizmatikus csapatfőnök, akinek mellesleg éppen folyamatban van a szerződésének 2026-ig történő meghosszabbítása.”

Horner mellett a Red Bull Verstappennel is hosszabbítani szeretne, Marko várakozásai szerint az elkövetkezendő hetekben ezt is véglegestik.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.