Két Aston Martinnal indul jövőre az IMSA-ban a The Heart of Racing

Az Aston Martin a legutóbbi gyártó, amely megerősítette jelenlétét az IMSA WeatherTech SportsCar Championship GTD Pro géposztályában 2022-ben!

Az Aston Martin Racing bejelentette, hogy a 2022-es szezonban az IMSA sportautó-bajnokság GTD és GTD Pro kategóriájában is indít egy-egy Vantage GT3-at, melyeket a The Heart of Racing fog felkészíteni.

A GTD Pro egység vezérpilótája az Aston Martin gyári versenyzője Ross Gunn lesz, aki mellé Alex Riberas csatlakozik majd a szezon folyamán, a hosszú távú versenyeken pedig még a korábbi le mans-i kategóriagyőztes, WEC- és DTM-futamgyőztes Maxime Martin is beül melléjük. A belga pilóta ezt követően átül majd a kisebbik kategóriában indított autóba és a szezon hátralévő futamain Roman de Angelisszel osztozik majd azon, míg a szezonnyitó daytonai 24 óráson Darren Turner, Tom Gamble, valamint a csapatfőnök, Ian James versenyeznek a kanadai oldalán.

A Corvette, a Porsche, a Lexus, a Lamborghini és a BMW után az Aston Martin a hatodik márka, amely bejelentette, hogy legalább egy autót indít majd a GTLM-kategóriát felváltó GT Daytona Pro géposztályban jövőre. Közülük a Corvette és a BMW kétautós gyári csapatokat indít, míg a másik három márka ügyfélcsapatok révén versenyez majd.

Címlapkép forrása: Aston Martin Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.