Magyar versenyzőnek is szurkolhatunk jövőre a FREC-ben!

Egy kellemes hírt közlünk veletek karácsony este: Révész Bálint fia, a 16 éves Levente jövőre fellép a Formula 3-as szintre!

A Révész Truck Racinget alapító Bálint fia az idei szezont az olasz F4-ben töltötte. Ugyan az eredmények egyelőre még váratnak magukra (egyetlen pontszerzéssel 30. lett az összetettben- bár így is megvert számos indulót), Levente jövőre szintet lép, és a FREC-ben, immár F3-as szinten folytatja karrierét. Levente a Van Amerfoorst Racing pilótája lesz, a holland Kas Haverkort csapattársaként, aki tavaly spanyol F4-es bajnok volt, idén viszont nem remekelt a FREC-ben. A magyar versenyző amúgy két alkalommal a német F4-ben is indult idén, ott viszont beugróként nem volt esélyes a pontszerzésre.

Ami kicsit érdekes, hogy Van Amerfoorsték színeiben idén egy másik magyar srác, Válint Bence versenyzett az olasz F4-ben, illetve a német széria első fordulóiban. Válint eredményei pedig lényegesen jobbak voltak mint Révészé. A német szériában stabil pontszerző volt, az olaszban pedig egy ötödik helyet is elcsípett Imolában. Ennek ellenére nem vele hosszabbított a csapat, hanem leigazolta honfitársát, Révészt.

A cikk végére pedig egy szösszenet: Bencéhez hasonló programot teljesített idén (olasz F4, és a német bajnokság első fordulói) Juan Pablo Montoya fia, Sebastian. A kis Montoya halomra szerezte a dobogókat mindkét bajnokságban, de az első győzelme nem jött össze. Az olasz szériát, ahol teljes évet futott, az összetett negyedik helyen zárta.

Címlapkép: a Van Amerfoorst Racing hivatalos oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.