Szünetelteti ELMS-programját az Era Motorsport, csak az IMSA-ban indulnak jövőre

Az idei próbálkozások után egyelőre felhagy az ELMS-sel és Le Mans-nal az Era Motorsport, jövőre kizárólag az IMSA sportautó-bajnokságban indulnak!

December 20-án jelentette be az idei daytonai 24 órás verseny LMP2-es kategóráját megnyerő Era Motorsport, hogy a 2022-es idényben újra teljes szezont futnak az IMSA sportautó-bajnokságban. Akkor azt is közölte a csapattulajdonos-versenyző Kyle Tilley, hogy két állandó versenyzője Dwight Merriman és Ryan Dalziel, ő maga pedig harmadikként csatlakozik hozzájuk az endurance fordulókon, sőt Daytonában még a francia Paul-Loup Chatin is beugrik melléjük, akit a csapat technikai partnere, az IDEC Sport protezsált be.

Az állandó IMSA-részvétel mellett az Era Motorsport idén indult az Európai Le Mans-szériában is, ugyancsak az IDEC Sport oldalán és a francia istálló neve alatt. A Merriman-Tilley-Dalziel trió az LMP2-es kategória Pro-Am alosztályában indult négy versenyen, valamint a le mans-i 24 óráson, legjobb eredménük egy 11. hely volt Spielbergből. Tilley azonban 24-én bejelentette, hogy jövőre felhagynak ezzel a programjukkal és kizárólag az IMSA-ra összpontosítják erőforrásaikat, az indoklás szerint azért, mert a felállás bronz minősítésű versenyzője, Dwight Merriman inkább itt szeretett volna indulni.

Idén a Red Bull Ringen futotta legjobb európai versenyét az Era Motorsport, 2022-ben viszont csak az IMSA-ban indulnak [fotó: MPS Agency]

„Az autót a nagyobb erő és a jobb gumik miatt sokkal élvezetesebb az IMSA-ban vezetni. Mivel nekünk van bronz minősítésű versenyzőnk, egyértelműen az amerikai programra kellett koncentrálnunk, hiszen az LMP2-es szabályrendszer itt sokkal kedvezőbb, mint az ELMS-ben. Dwight sajnos eléggé szenvedett Európában, ami visszavezethető a kevesebb lóerőre és az alacsonyabb tapadásra is, nem tudta olyan jól megvetni a lábát, mint az IMSA-ban. Ugyanakkor Amerikában jól érzi magát, szóval nekünk most ezt a döntést kellett meghoznunk” – magyarázta Tilley.

Címlapkép: Martin Spetz / Daily Sportscar
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.