F3: A Prema színeiben az FIA F3-ban folytatja az ifjú Ferrari-akadémista

A Prema Powerteam bejelentette, hogy a 2022-es szezonban a német- és az olasz Formula-4-es sorozatok friss bajnoka, a Ferrari nevelőprogramjába nemrég bekerült Oliver Bearman lesz a csapat egyik versenyzője.

A fiatal brit idén történelmi tettet hajtott végre azáltal, hogy a német és az olasz Formula-4-es bajnokságokat is megnyerte, ez korábban még senkinek nem sikerült. Bearman emellett futamot nyert hazája Formula-3-as bajnokságában is, a Prema Powerteamtől pedig tesztlehetőséget kapott az FIA F3-ban. Teljesítményei elismeréseként igazolta le a nevelőprogramjába a Ferrari, valamint bekerült az Aston Martin Autosport BRDC Young Driver of the Year Award finalistái közé is.

Marco Matassa, Carlos Sainz korábbi Toro Rosso-s versenymérnöke, a Ferrari Driver Academy jelenlegi elnöke úgy jellemezte Bearmant, mint egy „kivételes képességekkel rendelkező tehetség, aki hasznos visszajelzéseket tud adni a mérnököknek, és pontosan tudatában van annak, hogy milyen területeken kell még fejlődnie.”

A Formula Scout értesülései szerint egyébként Robert Shwartzman idei F2-es versenymérnöke, Paul Beauvie fog jövőre Bearman oldalán dolgozni az F3-ban, Pedro Matos követi Dennis Haugert az F2-be, míg Oliver Caldwell eddigi mérnöke, Carlo Cristofori más munkakörben kap szerepet a Premánál.

A Ferrari másik új szerzeménye, a brazil Rafael Chaves Cȃmara az olasz Formula-4-ben fog versenyezni idén, ugyancsak a Prema színeiben.

Címlapkép forrása: formulascout.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.