Jövőre is igazi sztárfelállással indul a 48-as AXR Cadillac!

Miután 2021-ben a Michelin Endurance Cup négy versenyén (Daytona 24, Sebring 12, Watkins Glen 6, Petit Le Mans) rajthoz állt az Action Express Racing és Hendrick Motorsport által közösen indított 48-as Cadillac a Jimmie Johnsont támogató Ally színeiben, a gárda 2022-ben is visszatér, egy szinte változatlan felállással.

A friss Le Mans-győztes Kamui Kobayashi 2019-ben és 2020-ban is megnyerte a legendás daytonai futamot a Wayne Taylor Racing negyedik pilótájaként, idén pedig átült JJ mellé – alapvetően a teljes egység “létezése” a hétszeres NASCAR Cup bajnok és szponzorainak köszönhető – az AXR autóba az Endurance Cup négy futamára. Váltótársuk Johnson egyik IndyCar-riválisa, a francia Simon Pagenaud volt, ő viszont nem tér vissza 2022-ben a csapathoz. Mindez nem is túl meglepő, hiszen Simon jövőre a Meyer Shank Racing pilótája lesz az IndyCar-ban, ők pedig az AXR riválisai az IMSA DPi kategóriájában.

A keletkező üresedést az a Mike Rockenfeller fogja betölteni, aki idén az egység negyedik pilótája volt Daytonában, jövőre pedig az összes endurance fordulón lehetőséget kap. A csapat pedig ezúttal sem kezdőt ültet be negyedik pilótaként Daytonában: Kobayashi le mans-i győztes váltótársa, az argentin José Maria Lopez ejtheti meg IMSA debütálását az AXR színeiben január végén.

Címlapkép forrása: IMSA
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.