Tinédzser tehetséggel a soraiban indul Daytonában a T3 Motorsport

Az ADAC GT Mastersből és tavaly óta már a DTM-ből is ismert T3 Motorsport január végén, a daytonai 24 órással debütál az IMSA sportautó-bajnokságban!

Még karácsony előtt jelentette be a német T3 Motorsport, hogy a 2022-es daytonai 24 órás versenyen megejtik debütálásukat Észak-Amerika első számú sportautó-bajnokságában, egy GTD-kategóriás Lamborghini Huracánnal. A drezdai istálló egy amerikai versenycsapattal, a Southern Motorsportsszal lép szövetségre a projektben, de a felek együttműködése már korábbra is visszavezethető, a T3 ugyanis a német GT4-kupában már 2021-ben is a Southern Motorsports egyik pilótáját, John Paul Southern Jr-t indította.

Az óév utolsó napján megérkezett a bejelentés a pilótákról is: a felállás vezéregyénisége a Lamborghini gyári versenyzője, a 37 éves Franck Perera lesz. A francia pilótát az open-wheel versenyzés hardcore-abb rajongói is ismerhetik, hiszen a kétezres években szinte minden együléses sorozatban megfordult a Formula-Renault Európa-kupától kezdve a GP2-n át a Superleague Formuláig, versenyzett az IndyCar-ban, sőt még a Toyota Forma-1-es csapatának tesztpilótája is volt. Perera mellé a Lamborghini nevelőprogramjának tagja, a mindössze 17 éves guatemalai Mateo Llarena csatlakozik majd, aki fiatal kora ellenére már másodszor vehet részt a legendás megmérettetésen, tavaly az egyik LMP3-as csapatot képviselte. Melléjük érkezik majd a 2016-os kategóriagyőztes Misha Goikhberg, valamint a német Maximilian Paul.

A Lamborghini egyébként az újonnan megalakult GTD Pro kategóriában is jelen lesz, a TR3 Racing ugyanis egyik Huracánját ebben a géposztályban indítja, az igencsak erős felállás Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli, Rolf Ineichen és Marco Mapelli alkotják majd. A TR3 másik, GTD-kategóriás autójának pilótái Giacomo Altoé, John Megrue, Jeff Segal és Bill Sweedler lesznek.

Címlapkép forrása: Mateo Llarena hivatalos Facebook oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.