A WSR-nél, ROKiT színekben folytatja Jake Hill!

Újabb, erősnek tűnő BTCC pletyka igazolódott be a napokban, Jake Hill pedig ezzel a szerződéssel megtette karriere legnagyobb lépését!

Először is elnézést kell kérnem, hogy a pénteki hírt csak ma este olvassátok nálunk, de amikor megtudtam a fejleményeket, már úton voltam szilveszterezni, picit a semmi közepén kivett házba. Mivel pedig a hangulat jó volt, csak ma kerültem ismét gépközelbe. 😅

Hosszú hetek óta arról lehetett hallani, hogy Hill, illetve a mögötte álló Mark Blundell és az AmD csapat elhagyja a Motorbase-t és a WSR-nél köthetnek ki. A kirakós darabkái karácsony előtt kerültek a helyükre, miközben kirajzolódott a Motorbase igencsak komoly NAPA programja. Az ünnepek előtt tehát annyit tudtunk, hogy Hill biztosan nem a fordos csapatnál folytatja, és sorozatban ötödik BTCC szezonját kezdi meg egy autóváltással.

Mivel Colin Turkington és Stephen Jelley maradását még nem erősítette meg Dick Bennetts csapata, így nem tudjuk egyértelműen kijelenteni, hogy Hill – akit amúgy a Touring Car Times a tavalyi év 16. legjobb túraautósának választott – a jegyesével Ausztráliába költöző Tom Oliphant helyére érkezett. A madárkák közben azt is csicsergik, hogy a Blundell és Hill által megszerzett ROKiT szponzoráció nem azt jelenti, hogy a mobilcég csökkentené Nicolas Hamilton támogatását, sőt, állítólag Jade Edwards is az ők színeikben versenyezhet idén.

A legfontosabb kérdést a végére hagytam. Hill már tavaly is bajnokesélyes volt (még ha outsider pozícióból is) a vegyes megítélésű Forddal, jövőre viszont a mezőny egyik legjobb autójába ülhet, a legerősebb csapatnál. Azt azonban ne feledjük, hogy a hátsókerék meghajtású autóra váltás nem mindenkinél működik, pl. Tom Chilton is végigszenvedte a tavalyi szezont a BMW-vel. Tehát ti mit gondoltok, lesz Hillnek reális címesélye 2022-ben, pláne Turkington (?) csapattársaként?

Címlapkép: a West Surrey Racing és a BTCC hivatalos média felületei
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.