Egy Porschét és egy Mercedest is indít Daytonában a WeatherTech Racing, míg Pagenaud az MSR-rel tér vissza

Nagyszabású bejelentést tett hétfő délután a WeatherTech Racing: az amerikai istálló egy Porsche 911-est és egy Mercedes-AMG GT3-ast is indít a 2022-es daytonai 24 óráson, a csapat zászlóvivője, Cooper MacNeil pedig vezetni is fogja mindkét autót.

Folytatódik az IMSA sportautó-bajnokság 2022-es szezonját övező bejelentéshullám: a WeatherTech Racing ma bejelentette, hogy a teljes szezonos, GTD Pro-kategóriás Porsche mellett Daytonában a GTD-géposztályban is indítanak egy Mercedest. Mindkét autót a Proton Competition fogja felkészíteni, a vezérpilóta pedig a bajnokságot szponzoráló WeatherTech tulajdonosa, David MacNeil fia, Cooper MacNeil lesz, aki mindkét autóval versenyezni fog. A 29 éves amerikai a második, hivatalosan bejelentett duplázó, rajta kívül Ben Keating is két autó között fog ingázni a 24 órás viadalon.

MacNeil mellé a Mercedesben a német márka három gyári versenyzője, Daniel Juncadella, Maro Engel és Jules Gounon csatlakoznak majd, míg a Porschén Julien Andlauer, Alessio Picariello és Matteo Cairoli osztoznak majd MacNeillel. A szezon további futamain az amerikai pilóta mellett Andlauer ül majd.

„A daytonai 24 órás olyan számomra, mint a Super Bowl” – fogalmazott MacNeil. „Amióta elkezdtem versenyezni, az az álmom, hogy egyszer felállhatok a daytonai dobogó tetejére. Kétszer megnyertem a sebringi 12 órást, háromszor a Petit Le Mans-t, kétszer dobogós voltam Le Mans-ban, több bajnoki címet nyertem, most már meg kell nyernem Daytonát is. Második helyen már végeztem, de azért nem adnak karórát. Úgy gondolom, hogy idén a két különböző márka két autójával jó esélyem lehet a végső győzelemre. Nagyon várom a programduplázással járó kihívást, de ránézve a két autó felállására, úgy gondolom, igazán erősek lehetünk.”


Átvéve a “virtuális tollat” Gergő kollégámtól, ugyancsak ma jelentette be a Meyer Shank Racing a végleges felállását a 24 órásra.

[kép forrása: Meyer Shank Racing hivatalos Twitter oldala]

Eredetileg még november közepén tudtuk meg, hogy Oliver Jarvis és Tom Blomqvist lesznek az autó teljes szezonos pilótái. Egy hónappal később pedig azt is bejelentették, hogy Jarvis 2022-ben sem fog unatkozni, hiszen IMSA programja mellett egy teljes WEC szezonra is készül. Ami az MSR Acura teljes felállását illeti, a Michelin Endurance Cup futamain a csapattal idén már teljes IndyCar szezonra készülő Hélio Castroneves ül be Jarvis és Blomqvist mellé.

Harmadik váltótársukról ma hullott le a lepel, és maradjunk annyiban, hogy senki sem lepődött meg rajta. Azt már a karácsony után írt cikkemben is felvetettem, hogy mivel Pagenaud a rivális MSR-hez igazolt az idei IndyCar szezonra, nem csoda, hogy nem maradt a 48-as AXR Cadillacben Daytonára, és gyanúsan helyet kap Michael Shank Acurájában. Ez pedig így is történt. A francia az elmúlt két szezonnal ellentétben – amikor indult a fontosabb endurance futamokon – idén csak Daytonában kap lehetőséget az IMSA-ban. Ez lesz a nyolcadik indulása az ikonikus 24 óráson, ahol legjobb eredményét pont tavaly érte el, egy összetett második hely formájában.

Címlapkép forrása: WeatherTech Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.