Idén is indul Daytonában az AF Corse

Bejelentette az AF Corse, hogy a 2022-es daytonai 24 órás versenyen is rajthoz állnak egy GTD Pro-kategóriás Ferrari 488 Evóval!

A korábbi versenyző, Amato Ferrari által irányított csapat évek óta a Ferrari gyári sportautó-programjainak fő felelőse, hosszú évek óta sikeresen szerepelnek az endurance-világbajnokságon és a le mans-i 24 órás versenyen. Daytonában különösen nagy múltjuk nincs, 2021-ben ötéves kihagyás után versenyeztek újra a legendás amerikai endurón, a Simon Mann – Nicklas Nielsen – Matteo Cressoni – Daniel Serra kvartett az abszolút 29. helyen végzett, 64 kör lemaradással.

Ma a csapat a közösségi oldalán jelentette be, hogy idén visszatérnek az IMSA sportautó-bajnokság szezonnyitóját jelentő eseményre, méghozzá a GTLM-kategória hamvaiból megalakult GTD Pro géposztályban, szokás szerint egy Ferrari 488 GT3 Evóval. A tavalyi felállásból két pilótát is megtartanak: újra vezetni fog a tavalyi WEC GTE Am-világbajnok és le mans-i kategóriagyőztes, GT World Challenge Europe-bajnok Nicklas Nielsen, valamint a háromszoros GT Pro-Am bajnok Simon Mann is. Hozzájuk csatlakozik majd a 41 éves finn Toni Vilander, aki 2008 óta versenyez különböző ferraris csapatok (AF Corse, Risi Competizione, WeatherTech Racing) színeiben, és egyébként kétszeres FIA GT-bajnok, WEC-kategóriabajnok, kétszeres le mans-i kategóriagyőztes, valamint nyert egy bathursti 12 órást is 2017-ben. Az egység negyedik pilótája a raliversenyzőből lett endurance-ász, Luis Pérez Companc lesz.

Az alapdizájn a szokásos, de ezek a zászlók együtt így nagyon kiadják 😀

Mann és Vilander egyébként a Sportscar365 értesülései szerint teljes WEC-szezont futnak idén a GTE Am-kategóriában, szóval esetükben bizonyos szempontból felkészülésként is felfogható a daytonai verseny. Szólnak továbbá hírek arról is, hogy az AF Corse mellett a Risi Competizione is indít majd Ferrarikat a GTD Pro-kategóriában, erről azonban még nincs hivatalos bejelentés.

Az AF Corse egy másik Ferrarit is felkészít majd a 24 órásra, ez a gép azonban a Cetilar Racing neve alatt fog futni, és Daytona után a másik három endurance-fordulóra, a sebringi 12 órásra, a Watkins Glen-i 6 órásra, valamint a Petit Le Mans-ra is elviszik majd. Ennek az autónak a pilótái Antonio Fuoco, Roberto Lacorte és Giorgio Sernagiotto lesznek, valamint Daytonára még a friss Ferrari gyári pilóta, Alessio Rovera is csatlakozik hozzájuk.

A GTD Pro-kategória az eddigi bejelentések alapján annyira erős lesz idén Daytonában, hogy igazából nagyon nehéz megtippelni, hogy ezzel a felállással az AF Corse mire lehet képes, őszintén szólva én meg lennék lepődve, ha akár csak a dobogóért is tudnának menni.

Címlapkép forrása: Lapo Elkann hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.