Vége a Paul Miller Racing és a Lamborghini házasságának, BMW-re váltanak idén

Hosszú évek után megszakítja együttműködését a Lamborghinivel a Paul Miller Racing, helyette a 2022-es szezontól a BMW új M4-es modelljére váltanak. Ennek azonban meg lesz a böjtje…

A georgiai versenycsapat évek óta a Lamborghini hűséges partnere, kapcsolatuk hosszú időszakra nyúlik vissza. Együttműködésüket több szép siker koronázta meg, 2018-ban például megszerezték az IMSA sportautó-bajnokságban a GTD-kategória bajnoki címét, kettő évvel később pedig a daytonai 24 órással együtt az Endurance Cupot is behúzták. A csapat állandó versenyzői, Bryan Sellers és Madison Snow legutóbb az összetett 2. helyéig meneteltek.

Novemberben jelentette be a csapat, hogy a 2022-es szezontól megszakítják együttműködésüket a Lamborghinivel, az azonban akkoriban még nem volt ismert, hogy az olaszok helyett melyik márkával szerződnek le. Ma ez is kiderült, a PMR ugyanis a hivatalos honlapján adta hírré, hogy a Huracán helyett a vadonatúj BMW M4 GT3-mal állnak rajthoz. Az autó főszponzora a Total Energies lesz, valamint megtartják az 1-es rajtszámot is.

Fontos azonban, hogy az új autót a csapat csak a márciusi sebringi 12 órásra kapja meg, a daytonai szezonnyitón tehát nem tudnak rajthoz állni.

Nagyon jól néz ki az új BMW, de furcsa lesz nem Lamborghinivel látni Milleréket

A csapat közleményéből az is kiderült, hogy Sellers és Snow maradnak az állandó versenyzők, az viszont egyelőre nem ismert, hogy a három endurance fordulón ki csatlakozik hozzájuk. Az előző években ezt a szerepkört általában Corey Lewis töltötte be, de megfordult a csapatnál Andrea Caldarelli, Ryan Hardwick és Marco Seefried is.

A Turner Motorsports után a Paul Miller Racing a második csapat, amely az új BMW-re vált az IMSA-ban (nem számítva a “gyári” programot, melyért továbbra is Bobby Rahalék felelnek majd).


Ugyancsak az IMSA sportautó-bajnoksághoz kötődő hír, hogy a Gradient Racing egy Acura NSX GT3 Evo22-es modellel teljesíti az Endurance Cup futamait, vagyis a daytonai 24 órást, a sebringi 12 órást, a Watkins Glen-i 6 órást, valamint a Petit Le Mans-t. Az autó vezérpilótája a Honda Performance Development gyári versenyzője, Mario Farnbacher lesz, mellé pedig a program egyik akadémistája, a barbadosi Kyffin Simpson, valamint két félprofi pilóta, Marc Miller és Till Bechtolsheimer csatlakoznak majd.

Akcióban a Gradient Acura [kép forrása: Marc Miller hivatalos Twitter oldala]
Címlapkép: Jamey Price Photo
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.