Távozik az Aston Martin csapatfőnöke!

Néhány héttel ezelőtt még határozottan tagadták az erről szóló híreket, ma mégis bejelentette az Aston Martin, hogy Otmar Szafnauer azonnali hatállyal elhagyta a csapatot!

A 2021-es idény utolsó harmada óta beszédtéma a Forma-1-es berkekben, hogy Otmar Szafnauer csapatfőnök elhagyni készül az Aston Martint, hogy egy rivális istállóhoz, az Alpine-hoz csatlakozzon. Novemberben a Motorsport.com írta a témához közel álló forrásokra hivatkozva, hogy Szafnauer elvben megállapodott az enstone-iakkal, ezt azonban mindkét érintett csapat tagadta, majd maga az amerikai mérnök is megcáfolta az értesüléseket az Instagramon.

Az új év ötödik napján azonban az Aston Martin hivatalos közleményt adott ki, melyben megerősítik Szafnauer távozását. A kommüniké kitér arra is, hogy a szakember a csapatfőnöki poszt mellett az egész céget is elhagyta, pótlását házon belül oldják meg mindaddig, amíg a megfelelő helyettesét meg nem találják. Az Aston Martin köszöni neki az elmúlt tizenkét év szolgálatát, egyúttal viszont tudatják, hogy a csapat vezetése így is biztos kezekben van, és bőven tudnak időt hagyni a lehetőségeik tanulmányozására, mielőtt bejelentenék az új csapatfőnök személyét.

Otmar Szafnauer 2009-ben csatlakozott az akkor még Force Indiának hívott csapathoz. Kulcsszerepet játszott a 2018-as pénzügyi krízis átvészelésében, és azután is a csapatnál maradt, hogy a Lawrence Stroll által vezetett konzorcium megvette az istállót és átnevezte előbb Racing Pointra, majd Aston Martinra. Szeptemberben jelentette be a márka, hogy a Forma-1-es tevékenységet is magába foglaló Aston Martin Performance Technologies vezérigazgatójaként leigazolták a McLaren korábbi csapatfőnökét, Martin Whitmarsh-t – sokan őt várják a csapatfőnöki székbe is, de ez egyelőre még csak pletyka.

Amennyiben Szafnauer valóban az Alpine-hoz igazolna, a legnagyobb valószínűséggel a versenyigazgatói posztot foglalhatná el a Suzuki MotoGP-csapatához visszatérni készülő Davide Brivio helyett, de egy olyan verzió is a levegőben lóg, hogy csapatfőnöki szerepkört kapna, Brivio megüresedő posztja pedig közvetlenül nem kerülne betöltésre, helyette az Alpine ügyvezető igazgatója, Marcin Budkowski kapna több szerepet a versenyrészlegen.

Címlapkép: Glenn Dunbar / Motorsport Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.