F2: Théo Pourchaire hosszabbított az ART-vel

Francia sajtóértesülések szerint Théo Pourchaire 2022-ben is marad az ART Grand Prix-nál, várhatóan hamarosan megtörténik a csapat hivatalos bejelentése is!

Miután megnyerte a Német Formula-4-es bajnokságot, Théo Pourchaire impresszív bemutatkozó szezont teljesített 2020-ban a Formula-3-ban az ART Grand Prix-val, ahol rögtön szerzett két futamgyőzelmet, stabil pontszerző és rendszeres dobogós volt, aminek eredményeképp az összetett 2. helyén végzett. 2021-ben felléphetett a Formula-2-be. Hatodik futamán, Monacóban megszerezte első futamgyőzelmét, amit Monzában megismételt, így az 5. helyen zárta a szezont. Eredményeinek köszönhetően felvételt nyert a Sauber Driver Academy-re, a Hungaroringen már első Forma-1-es tesztjén is teljesítette.

A 19. születésnapját augusztusban ünneplő francia pilóta szerdán a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy aláírta szerződését 2022-re. A poszt számos kérdést nyitva hagy, hiszen semmiféle konkrétumot nem tartalmaz, azonban a francia Auto Hebdo határozottan állítja, hogy Pourchaire az ART Grand Prix-val hosszabbított és velük folytatja idén is a Formula-2-ben.

Noha Pourchaire bejelentéséből semmi konkrétum nem derül ki, az Auto Hebdo tényként közli, hogy az ART Grand Prix-val való hosszabbításról van szó

Amennyiben Pourchaire idén is jól teljesít az F2-ben, akkor 2023-ra az Alfa Romeo egyik Forma-1-es ülésének fő várományosa lehet, Guan-yu Zhou-val ugyanis a hírek szerint pont azért kötött csak egyéves szerződést Fréderic Vasseur csapata, hogy 2023-ra nyitva hagyja az ajtót Pourchaire-nek.


FRISSÍTÉS január 10: Hivatalos a dolog, az ART Grand Prix megerősítette Pourchaire szerződésének meghosszabbítását!

Az ART hivatalos megerősítése
Címlapkép forrása: Théo Pourchaire hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.