Jövőre bevezethetik a hibrid technológiát a WTCR-ben is

Francia sajtóértesülések szerint néhány éven belül a Túraautó-világkupát is elérheti a hibrid láz, ugyanis ez a széria is a zöld jövő felé mozgolódik.

A WTCR a 2021-es szezonban vezetett be egy új, fenntartható üzemanyagot, amely 15 százalékban megújuló komponenseket tartalmaz, a beszállító, a P1 Racing Fuels pedig továbbra is azon dolgozik, hogy 100 százalékban fosszilis anyagoktól mentes versenyüzemanyagot biztosítson.

A bioüzemanyagra való áttérés fontos lépés volt a WTCR ökológiai lábnyomának csökkentésében, a jövőben pedig további változások is várhatók, a széria ugyanis a hírek szerint számos más, népszerű és simert bajnokság nyomába lépne a hibrid technológia alkalmazásával. Az endurance-világbajnokságon már évek óta jelen van a hibrid hajtás, 2014 óta a Forma-1-ben is hibrid erőforrások használatosak, a hónap végén megrendezésre kerülő Monte-Carlo Ralin pedig a Rali-világbajnokság is bemutatja hibrid járműveit.

A WTCR most leköszönő ügyvezető igazgatója, Xavier Gavory a francia Auto Hebdónak adott interjújában elismerte, hogy folyamatban van a sorozat átalakításának tervezése, a hibrid technológia bevezetése pedig 2023-ban várható. Gavory elmondta, a WTCR természetesen nem lesz teljesen elektromos, mint például a Pure ETCR, azonban a bioüzemanyagok nem jelentenek elég karbonsemlegességet, ezért van szükség a hibrid hajtásláncok bevezetésére.

Idén egyébként a Brit Túraautó-bajnokságban is bevezetik a hibrid technológiát, erről BTCC-szakértőnk, Izsán Csaba cikkezett korábban.

Címlapkép: Florent Gooden / DPPI Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.