Retteghet a világ: csapatot vált Sean Gelael!

Kedvenc indonéz zsenink – jegyezzük azért meg, hogy a WEC-ben egyáltalán nem volt rossz – aki Stoffel Vandoorne és Tom Blomqvist oldalán másodikként zárta a tavalyi WEC szezon P2-es kategóriáját, nem egyedül dobbant, hanem sajtóértesülések szerint mindkét váltótársával együtt a belga WRT csapathoz igazol.

Mindezt úgy kell értelmezni, hogy a Gelael család Jagoya Ayam (a KFC indonéz részlege) és Taco Bell szponzorációját átviszi a belga gárdához. Gelaelék pedig átlagban eléggé bőkezűek fia csapattársaival és barátaival (pl. Giovinazzi karrierét is komolyan segítették). valószínűleg ők állják egyben Vandoorne és Blomqvist büdzséjét is. A két sztárversenyző tehát 2022-ben sem fog unatkozni, hiszen Vandoorne idén is a Mercedes Formula E pilótája marad a WEC programja mellett, míg Blomqvist az elektromos bajnokságról az IMSA-ra vált, a Meyer Shank Racinggel teljes szezonra készülve. Az érkező anyagiakkal a WRT két autósra bővíti felállását, egyben a madárkák azt is csicsergik, hogy a büdzsékiesés ellenére a JOTA is két autóval folytatja a WEC-ben.

A WRT eredetileg meg szerette volna tartani a 2021-ben kategória bajnoki címet szerző Robin Frijns-Habsburg Ferdinand-Charles Milesi trióját a másik autóban, de a szabályok értelmében egy új, ezüst minősítésű versenyzőre lesz szükségük, hiszen a francia Milesi fellépett az arany kategóriába. Gyanúsan szintén elveszíti a csapat az ELMS címet szerző Robert Kubica-Ye Yifei-Louis Delétraz hármasát is, hiszen a WEC program bővítése miatt, nagyon pengeélen táncolnának a csapatfőnök Vincent Vosse szerint, ha az európai szériában is indítanának egy Orecat. Kubica és Delétraz tesztelt is amúgy már a rivális Prema csapattal, akik idén versenyeznek először LMP2-es technikával. Emellett a svájci fiatal teljes IMSA szezonra készül a Tower Motorsport csapattal, Daytonában pedig pont Ferdinand lesz az egyik váltótársa.

Ami a JOTA helyzetét illeti, egyik autójukban biztosan marad António Félix da Costa és Roberto González, a visszavonuló Anthony Davidson utódját viszont még nem jelentették be. A másik Oreca új felállásáról egyelőre gőzünk nincs, de a jövő héten picit tisztázódnak a dolgok, hiszen közzéteszik a WEC nevezőlistát, legalább 1 pilótával autónként.

Egyetlen urunk és Gelálváltónk mémmé válásának szent pillanata
Címlapkép: Drew Gibson/WEC
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.