Sajtó: Hamilton visszavonulása után Gasly-t akarja a Mercedes?

Egyes hírek szerint a Mercedes csapata szemet vetett az AlphaTauri kiválóságára, Pierre Gasly-ra, mint Lewis Hamilton lehetséges utóda a hétszeres világbajnok visszavonulását követően.

Pierre Gasly-ra évek óta úgy tekint mindenki, mint a mezőny egyik legtehetségesebb versenyzőjére. 25 éves kora ellenére már jó alaposan tapasztalt, négy teljes szezont lehúzott már a Forma-1-ben, és a 2019-es Red Bull-os fricska ellenére továbbra is megrendíthetetlenül törtet felfelé. A fiatal francia az utóbbi három idényben egyedül vitte a hátán az AlphaTauri csapatot, a középmezőnybe tartozó autóval elismerésre méltó, kiugró teljesítményeket tudott elérni, emellett kiemelkedő időmérőket, magabiztos előzéseket és néhány dobogót is láthattunk tőle.

Nem csoda, hogy több nagycsapat célkeresztjében is szerepel. Korábban felmerültek olyan hírek, hogy az Alpine szeretné leigazolni 2023-ra, egy állítása szerint a Forma-1 belső köreiben járatos személy konkrétan azt is megírta a Twitteren még tavaly márciusban, hogy Gasly tárgyalt az enstone-iakkal 2022-re és hajlandó is lett volna leszerződni, azonban a francia pilóta és a Red Bull között fennálló megállapodás kötöttségei maitt ezt nem tudták kivitelezni. Gasly egyébként a 2021-es szezon elején úgy nyilatkozott, hogy a legmagasabb szinten szeretne versenyezni a Forma-1-ben, és ha ezt a Red Bull nem tudja biztosítani számára, akkor más lehetőség után fog nézni.

Fenti sorok írója állítása szerint járatos a Forma-1 belső köreiben

A Red Bull Racing 2022-ben még biztosan a Max Verstappen – Sergio Pérez párossal folytatja, 2023-ra viszont jelenleg csak az újdonsült világbajnok hollandnak van szerződése. Gasly egyértelműen esélyesnek számít a második autóra, de idei teljesítményüktől függően Alexander Albonnal is számolhatnak, sőt akár Pérez is kaphat még egy évet, ha a csapatérdek azt diktálja.

Gasly jelenlegi szerződése a Red Bull-családdal 2022 végén jár le, a szezon után tehát elvileg szabadon eligazolhat. Lewis Hamilton 2023 végéig állapodott meg a Mercedesszel, míg George Russell szerződése “hosszú távra” szól. A német sztárcsapatnál tehát elvileg lekorábban 2024-ben lehet üresedés, de korábban többször is láthattuk már, hogy ez tényleg csak tájékoztató jellegű (épp Pérez esetében, akit Vettel érkezése miatt szó szerint kitettek az Aston Martintól). Hamilton esetében azonban nem tudni, hogy mikor akar visszavonulni, és Russell is bármennyire is tehetséges, senki nem tudhatja, hogy egy top autóban is beváltja-e a hozzá fűzött reményeket – erre épp Gasly a legjobb példa.

Hamiltont 2023 végéig szerződés köti a Mercedeshez, de ő már letett annyit az asztalra, hogy ha akar, bármikor leléphet [kép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story]

A brit Express szerint van egy olyan verzió is – még ha ez jelenleg nem is tűnik valószínűnek –, hogy amennyiben Hamilton a 2022-es idény végén befejezné Forma-1-es pályafutását, akkor a Mercedes Gasly-t igazolná le a brit világbajnok helyére. A lap különösebb konkrétumokat nem ír cikkében, illetve az írás szerzője, Charlie Malam sem a legnagyobb nagyágyúnak számít a Forma-1 terén, labdarúgásban és teniszben sokkal otthonosabban mozog. Kíváncsiak leszünk, hogy mi valósulhat meg ebből az elméletből, de jelenleg tényleg csak elméletnek tűnik.

Bárhogyan is csűrjük-csavarjuk, az tény, hogy ha Gasly 2023-ra nem kerül vissza a Red Bull nagycsapatába, akkor az átigazolási piac jolly jokere lehet a télen.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.