Teljes szezont fut az Inception McLaren, újabb évet marad együtt a CORE legendás párosa – IMSA hírcsomag

Pénteken is történt néhány érdekes bejelentés az IMSA sportautó-bajnoksággal kapcsolatosan. A legfontosabbakról már beszámoltunk, most lássuk azokat, amik külön cikket nem értek itt az oldalon, de mindenképpen szeretnék említést tenni róluk!

Bejelentette felállását a Chip Ganassi Racing
Közzétette pilótái névsorát a Tower Motorsport is

Teljes szezont futna GTD-kategóriában az Inception Racing

Bejelentette daytonai felállását az Inception Racing, valamint azt is, hogy a 24 órás verseny után a teljes szezonban is szeretnének részt venni. A csapat egyetlen McLaren 720S GT3-as gépét idén is az Optimum Motorsport segít felkészíteni.

Az autó legismertebb pilótája a szezonnyitó 24 óráson a dél-afrikai Jordan Pepper lesz, akit a 2010-es évek közepén a Bentley gyári versenyzőjeként ismerhettünk meg, velük nyert meg egy másik ikonikus hosszútávú viadalt, a bathursti 12 órást 2020-ban. A tavalyi évben egyébként a GT World Challenge America sorozatban szerzett bajnoki címet egy K-PAX Racing által felkészített Lamborghini Huracánnal.

Pepper mellé az amerikai Brendan Iribe és a brit Ollie Millroy csatlakoznak majd, akik egy esetleges full-season részvétel esetén az autó állandó pilótái maradnának majd, illetve negyedikként még az International GT Open tavalyi bajnoka, a dán Frederik Schandorff is vállal majd némi szerepet. Iribe és Millroy amúgy már tavaly is az Inception Racing magja volt, ők képviselték a csapatot többek között az International GT Open és a GT World Challenge America sorozatokban, a Le Mans-i és a Spa-Francorchamps-i 24 órás versenyeken, valamint a Petit Le Mans-on is. Spában egyébként már Pepper is indult velük közösen, míg Schandorff tavaly novemberben, a Petit Le Mans-on volt a felállás része.

Az még egyelőre nem tisztázott, hogy ha valóban marad az autó a teljes szezonra, akkor a hosszú távú futamokon ki lenne majd Millroy és Iribe harmadik váltótársa.


Bejelentette daytonai felállását a Crucial Motorsports

Ugyancsak egy mclarenes hír a Crucial Motorsports bejelentése a daytonai 24 órást illetően: az 59-es rajtszámú McLaren 720S GT3 négy pilótája Lance Bergstein, Patrick Gallagher, Paul Holton és Jon Miller lesznek.

Az orlandói istálló tavaly novemberben, az indianapolisi 8 órás futamon ejtette meg nemzetközi debütálását, és már akkor bejelentették, hogy idén el szeretnének indulni az IMSA sportautó-bajnokság négy endurance fordulóján, vagyis Daytonában, Sebringben, Watkins Glenben és Road Atlantán. Ezt azóta még nem véglegesítették, mindenesetre a Sportscar365 úgy tudja, hogy az eredeti terveknek megfelelően mind a négy helyszínen ott lesznek.


Egymást követő tizedik évben marad együtt a Jon Bennett – Colin Braun páros

Az összeszokottságra szavazott, amikor LMP3-as csapatának idei felállásáról döntött a CORE Autosport. A csapatot alapító Jon Bennett amellett, hogy maga is versenyez, ezúttal is Colin Braunt választotta maga mellé, ami nem meglepő, a párosnak ugyanis ez lesz zsinórban a tizedik, közösen töltött szezonja az Észak-amerikai versenyzésben. Az 54-es rajtszámú Ligier harmadik pilótája az endurance fordulókon George Kurtz lesz, Daytonában pedig még a háromszoros Le Mans-i dobogós Niclas Jönsson is csatlakozik hozzájuk.


Címlapkép: Martin Spetz / Daily Sportscar
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.