A Wright Motorsportsszal indul Daytonában Richard Lietz

A Porsche 38 éves gyári versenyzője a világoskék versenyautó negyedik pilótája lesz a 24 órás versenyen.

Néhány napja mi is beszámoltunk róla, hogy a Wright Motorsports partnerségre lépett a Team TGM-mel, ma reggel pedig azt is bejelentették, hogy a daytonai 24 órásra sikerült megszerezniük a Porsche gyári versenyzőjét, Richard Lietzt. A 38 éves osztrák 2015-ben az LMGTE Pro kategória bajnoka volt az endurance-világbajnokságon, háromszor szerzett kategóriagyőzelmet és további három dobogót a Le Mans-i 24 óráson, emellett 2014-ben Daytonában is van egy kategóriadiadala.

Igazi nagyágyú csatlakozik John Wrightékhoz

„Örömmel üdvözlöm Richardot a Wright Motorsportsnál!” – fogalmazott a John Wright, akinek csapata tavaly megnyerte az Endurance Cup értékelést az IMSA sportautó-bajnokságban. „Több mint két évtizede vagyunk a Porsche ügyfélcsapata, így megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen kaliberű versenyzőt tudhatunk a sorainkban, mint Richard. A Porsche egy fantasztikus márka, akik csak a legminőségibb versenyzőket választják ki. Az elmúlt két évben negyedikek lettünk Daytonában, de ezzel a felállással idén a dobogó legfelső foka lehet a célunk!”

A Wright Motorsports állandó felállását is lecseréli egyébként: a tavalyi versenyzők közül Patrick Long visszavonult, Trent Hindman idei programjáról pedig egyelőre nem tudunk semmit. Helyükre érkezik Ryan Hardwick, aki tavaly egy futamon, Mid-Ohióban képviselte az istállót, állandó váltótársa pedig a belga Jan Heylen lesz. A 41 éves versenyző tavaly a négy endurance fordulón indult már a csapat színeiben, 2020-ban megnyerte velük a sebringi 12 órást, 2014-ben és 2015-ben pedig 3. lett Daytonában a GTD-kategóriában. Egyébként pályafutása korábbi részében versenyzett a Formula-3-as Euroszériában, a ChampCar-ban és az Indy Lights-ban is.

Az Endurance Cup futamain a felállás harmadik tagja a kanadai Zacharie Robichon lesz, aki az előző éveket a Pfaff Motorsportsnál töltötte, de idénre kiszorult onnan, a 9-es Porsche ugyanis egy igazi sztárfelállással vág neki a szezonnak.

Azt már korábban bejelentette a Wright Motorsports, hogy kik lesznek a csapat állandó versenyzői idén
Címlapkép forrása: IMSA hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.