Bahreinben tartják az F2 és az F3 előszezoni tesztjeit

Nyilvánosságra hozták a két Forma–1-es betétszéria, az FIA F2 és az FIA F3 2022-es tesztnaptárait.

A 2021-es idényben az F2 és az F3 versenyeit külön-külön hétvégéken tartották, idéntől azonban visszatérnek a korábbi rendszerhez, amikor egyazon hétvégén voltak F1-es, F2-es és F3-as versenyek, sőt helyenként még Porsche-szuperkupa és W Series is.

Mielőtt mindkét széria idénye kezdetét venné március 18-án Bahreinben, a hónap elején ugyanitt tartanak majd egy háromnapos tesztet – ezt pénteken jelentették be. Az F2-es és az F3-as mezőny váltakozva lép majd pályára minden tesztetapon. Az idei lesz az egymást követő harmadik év, amikor az F2 év eleji felkészüléséül Szahírt választotta, de az F3 is tesztelt már itt 2020-ban.

A szezonnyitó hétvégét követően az F2 mezőnye rögtön Szaúd-Arábiába utazik majd, a kisebbik szériának viszont lesz egy öthetes szünete, ami alatt április 5-én és 6-án a spanyolországi Jerezben tartanak még egy tesztet. A tizenháromszoros motoros világbajnokról, Ángel Nietóról elnevezett pályán már az elmúlt két évben is tartottak évközi teszteket az F3-as mezőny számára, annak ellenére, hogy versenyük egyébként nincs itt. A pálya vonalvezetése egyébként sok tekintetben hasonlít a Hungaroringéhez, így értékes tapasztalatokat tudnak gyűjteni a csapatok a gumihasználatot és a beállítások finomhangolását illetően is.

Az F2 egyetlen évközi tesztjére a Jeddah-i és az imolai fordulók között, április 12-14-én kerül sor Barcelonában, majd rögtön ezután, 15-én és 16-án az F3-asok is birtokba veszik a pályát, ahol később futamuk is lesz. A legtöbb csapatnak tehát elfoglalt hete lesz, az F2-es istállók közül ugyanis mindössze a DAMS és az UNI-Virtuosi nincs jelen az F3-ban, míg a Jenzer Motorsport csak a kisebbik szériában képviselteti magát.

Címlapkép: Bryn Lennon / Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.