Forma–1-es filmben kaphat szerepet Brad Pitt

Sajtóértesülések szerint Brad Pitt lesz a következő színész, aki Forma–1-es pilótát jeleníthet meg a képernyőn!

Az utóbbi években számos, autósport témájú (dokumentum)film jelent meg, elég csak a Hajsza a győzelemértre, vagy Az aszfalt királyaira gondolni. Hamarosan jön a következő: a deadline.com értesülései szerint az Apple exkluzív tárgyalásokat folytat egy Forma–1-es témájú mozifilm elkészítéséről. A főszereplő, Brad Pitt egy visszavonult pilótát alakítana, aki visszatér a versenyzéshez, hogy fiatal csapattársát mentorálja és a siker felé vezető útra állítsa. A történet hasonlít a 2001-ben megjelent, sokak által kritizált, Felpörgetve című film cselekményéhez.

A deadline.com olyan forrásokra hivatkozik, melyek szerint a leendő film (melynek a címe még nem eldöntött) 130-140 millió dolláros költségvetéssel készül, megjelenési dátum még nincs kitűzve.

A film készítésének munkálatait a Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski irányítja majd, a forgatókönyvet Ehren Kruger írja, a produceri szerepkört pedig Jerry Bruckheimer kapja. A The Hollywood Reporter továbbá úgy tudja, hogy valamilyen módon Lewis Hamilton is részt vesz majd a projektben.

Brad Pitt autóversenyzés iránti szenvedélye egyébként közismert: a filmsztár korábban számos rangos eseményen tiszteletét tette, például a 2016-os Le Mans-i 24 órás versenyen, ahol az FIA Action for Road Safety kampányát képviselte. Korábban Kosinskivel már meg is próbálkoztak egy Go Like Hell című versenyfilm leforgatásával, amelyben Pitt Carroll Shelby-t alakította volna, a projekt azonban megbukott. Az 1959-es Le Mans-i győztes történetét később James Mangold dolgozta fel Az aszfalt királyaiban, ahol Shelby szerepét Matt Damon játszotta.

Címlapkép: Amy Sussman / Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.