Márkát vált az NTE Sport, teljes szezont fut az Inception Racing – hétvégi IMSA hírcsomag

Szokatlanul nagy volt a hírcsend a hétvégén az IMSA sportautó-bajnokságot illetően. Eredetileg a megszokottak szerint szerettem volna több hírt egy csokorban leközölni, de a hétvégén úgy tűnik, pihent mindenki, szóval ezt most rövidre zárom. 😀


Teljes a Wright Motorsports felállása, a gyári Porsche-versenyző Richard Lietz indul negyedikként a 16-os autóval Daytonában

Egy nagyon rossz angol szóviccel akár azt is mondhatnám, hogy Richard Comp-Lietz the #16 line-up.

Részletek:


Hivatalos: a teljes szezonban rajthoz áll az Inception McLaren!

Sajtóértesülés szintjén már pénteken beszámoltunk a hírről, részletek:

Szombat délelőtt megérkezett a hivatalos bejelentés is, miszerint az Optimum Motorsport a teljes szezonban elindít egy GTD McLarent az Inception Racing név alatt. Az autó állandó versenyzői Ollie Millroy és Brendan Iribe lesznek, Daytonában pedig csatlakozik hozzájuk Jordan Pepper és Frederik Schandorff is, az azonban még nem tisztázott, hogy a szezon többi endurance futamán ki lesz Millroy és Iribe harmadik váltótársa.


Audiról Lamborghinire vált az NTE Sport, két izgalmas fiatallal a volánnál

Szombaton bejelentette a tavaly még egy R8-as Audit indító NTE Sport, hogy az idei szezonban már egy Lamborghini Huracánt neveznek a GTD-kategória küzdelmeibe. A csapat tavaly csak a négy endurance fordulón állt rajthoz, idén azonban a hírek szerint egész szezont terveznek, de erről hivatalos megerősítés még nincs, így azt sem tudhatjuk még, hogy a Daytonára nevezett négy versenyző közül kiket szándékoznak megtartani a további futamokra.

A szezonnyitó 24 óráson lehetőséget kapó négy versenyző Don Yount, Jaden Conwright, Markus Palttala és Benjamin Hites lesznek. Közülük a Bronz minősítésű Yount a legnagyobb név, aki pályafutása során egy futamgyőzelmet és további kilenc dobogós helyezést jegyez a különböző IMSA-sorozatokban, és ez lesz zsinórban a hetedik daytonai 24 órása.

Hites és Conwright mindketten nagyon fiatalok, mindössze 22 évesek, mindketten tavaly mutatkoztak be a csapat színeiben, és mindketten idénre nyertek beválasztást a Lamborghini junior programjába (Conwright emellett még az IMSA újonnan alapított Diverse Driver Development Scholarship programjának is a tagja lett). A színesbőrű amerikai Watkins Glenben teljesítette első IMSA-futamát és rögtön gyorsnak bizonyult, a 3. helyre kvalifikálta az Audit. A chilei Hites novemberben, a Petit Le Mans-on debütált és rögtön meglepetést okozott azzal, hogy mindössze egy ezreddel maradt le a pole-pozícióról. Mindketten okozhatnak majd kellemes pillanatokat.

Noha a végső győzelemre várhatóan nem is lesz esélye az NTE Sportnak, mindenképpen izgalmas felállás az övék

Címlapkép: Frederick Hardy II / Sideline Sports Photography
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.