ELMS: Sportautós programmal tér vissza Európába Alex Peroni

Az olasz származású ausztrál versenyző, aki sokunk számára a 2019-es monzai balesetével lett ismert, egy befejezetlen Indy Lights szezont követően tér vissza Európába, a G-Drive színeiben.

A 22 éves Peroni, akinek karriere kicsit megrekedt a 2016-os V Challenge Monoplace bajnoki cím óta, sportautózással folytatja karrierét az idei évben. A 2017-18-as szezonokat a FREC-ben versenyezte végig, két győzelemmel és egy összetett 9, valamint 10. hellyel zárva a bajnokságot. Az ezt követő két évben a Campos versenyzője volt az FIA F3-ban, amiről gyanúsan már nektek, olvasóknak is több emléke van. A 2019-es, ijesztő balesete miatt megszakított szezont követően, tavalyelőtt már stabilan harcolt a dobogókért, egy második és két harmadik hellyel a 10. helyen befejezve az évadot.

Az eredményei viszont nem számítottak kiemelkedőnek, így Peroni tavaly úgy döntött, hogy Amerikában folytatja karrierét. A Carlin színeiben indult az Indy Lights-ban, és a szezon harmadik hétvégéjén (dupla fordulók, tehát a 6. futamon) meg is szerezte első dobogóját. Négy fordulóval később viszont abbahagyta a programot, miután nem tudott további pódiumos helyezéseket szerezni, és feltehetően az anyagiak is közbeszóltak. Átlagos eredményeit nézve, ha befejezi a szezont, gyanúsan 6-7. lett volna a pontversenyben.

Az orosz G-Drive oldalán (az autókat tulajdonképpen az Algarve Pro Racing versenyezteti) tér vissza Európába idén, az Európai Le Mans-szériában. Roman Rusinov gárdája tavaly megnyerte az ázsiai bajnokságot, az ELMS-ben pedig két autóval voltak jelent. Ő, és váltótársai, Nyck de Vries, valamint Franco Colapinto negyedikek lettek az összetettben, fél ponttal lecsúszva az év végi dobogóról, amit Julien Canal és Will Stevens szerzett meg a Panis Racingnek. A másik G-Drive Aurus (lényegében átcímkézett Oreca) a 8. helyen zárta az LMP2-es kiírást. Az egyelőre még nem tudjuk, hogy kik lesznek Peroni váltótársai, a G-Drive pedig gyanúsan csak egy autóval indul idén az ELMS-ben, hiszen a pletykák szerint teljes WEC szezonra készülnek.

Címlapkép: IMS/Road to Indy
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.