A WEC-ben tér vissza Esteban Gutiérrez, és hivatalossá vált a WRT két autós programja!

2017 óta először lesz ismét aktív versenyző a korábbi mexikói F1-es, a lengyel Inter Europol Competetion versenyzőjeként. Közben pedig hivatalosan is megerősítették a WRT két autós programját, Sean Gelael csatlakozásával, amiről pénteken írtunk mi is.

Esteban Guttiérez az a versenyző, akinek nevelő szériás tündöklése nagyon nem azt vetítette előre, hogy mekkora bukta is lesz az F1-es karriere. 2016-os Haas szerződése után teljesített három Formula E futamot a Techeetah színeiben, majd hét IndyCar versenyen indult a Dale Coyne Racing pilótájaként. Az eredmények Amerikában sem igazán jöttek, 2017 után pedig a Mercedes F1-es csapatának alkalmazottja lett. Az első időszakban a szimulátorban dolgozott, majd a csapat hivatalos tesztversenyzője volt a tavalyi év elejéig, amikor is lejárt F1-es szuperlicensze. Ekkor a márka egyik nagykövete lett, 2019 vége óta pedig a németek Formula E csapatánál töltött be fejlesztői szerepkört.

A 30 éves versenyző már tervezte egy ideje, hogy a sportautózásra váltson. A 2018/19-es WEC szuperszezonra alá is írt a DragonSpeed P2-es alakulatához, de végül az utolsó percen visszalépett a programtól. Tavaly év végén tesztelt egy Orecat a Prema színeiben, ma pedig bejelentette, hogy a lengyel Inter Europol egyik versenyzője lesz a teljes WEC szezonban. Váltótársai a csapatfőnök Jakub Śmiechowski, és Martin Brudle fia, Alex lesznek. Alex második szezonját kezdi meg a csapatnál, és a hangját azok is ismerhetik, akik nem követik a sportautózást, hiszen (amikor éppen nincs versenyhétvégén) évek óta visszatérő kommentátora az F2 és F3-nak a Sky Sportson.


Retteghet a világ: csapatot vált Sean Gelael!

Pénteken írtuk meg a fent látható cikket, amelyben a Motorsport forrásaira hivatkozva arról számoltunk be, hogy a Gelael család pénzén a JOTA teljes 28-as egysége átnyergel a WRT csapathoz, akik két autósra bővítik WEC programjukat. Ennek egy részét erősítették meg ma a felek. Az biztossá vált, hogy Sean Gelael érkezik a 31-es autóba, Vandoorne és Blomqvist esetében viszont még nem tudunk semmit.

A második, 41-es számú Orecat a svájci RealTeam alakulattal (ők tavaly a TDS Racing technikai partnerei voltak a WEC-ben) közösen indítja a WRT. Ennek az autónak a felállásáról azt tudjuk, hogy a csapatfőnök Esteban Garcia nem versenyzik idén, hiszen Pro-Am kategóriából fellépnek a profik közé. Egyúttal bejelentették az angolai Rui Andrade érkezését a WRT-hez. A 22 éves versenyző két Euroformula Open szezont követően, tavaly a G-Drive versenyzője volt, lefutva az Európai- és Ázsiai Le Mans-kupa szezonokat az oroszok színeiben, és a Le Mans-i 24 óráson is indult, Roberto Merhi és John Falb váltótársaként.

Címlapkép: Daimler Media
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.