Arthur Leclerc marad a Premánál F3-ban, Armstrong lapátra került, míg Ilott “egy év eltávon”- Ferrari Akadémia hírcsokor

A mai napon jelentette be 2022-es terveit a Ferrari Versenyzői Akadémiája, kis meglepetésre pedig idén nem lesz a Scuderia által támogatott versenyző az F2-es mezőnyben.

Az olaszoknak két támogatott versenyzője lesz az FIA F3-ban idén, és mindketten a Prema színeiben várják a szezont. A német- és az olasz Formula-4-es sorozatok friss bajnoka, a csupán 16 éves brit Oliver Bearman, akinek érkezéséről az alábbi cikkben is beszámoltunk, illetve Charles Leclerc öccse, Arthur, aki második évét kezdi meg a szériában

F3: A Prema színeiben az FIA F3-ban folytatja az ifjú Ferrari-akadémista

A 21 éves Arthur egy igencsak nehéz F3-as szezonon van túl, amelyben ugyan két győzelmet is szerzett, de az időmérői nagyon pechesre sikerültek. Emiatt hétvégéinek nagy része a felzárkózásról szólt, amit az a statisztika is jól mutat, hogy az első hét futamon csupán egyetlen pontszerzése volt, egy győzelem a Paul Ricardon. Végül a 10. helyen zárta az összetettet, a Ferrari és a Prema pedig egy újabb évet biztosít számára bizonyítani. Emellett Arthur is indul a január végétől február végéig zajló FRAC (Formula Regional Asian Championship) bajnokságban, a Mumbai Falcons csapat színeiben, egy “Ferrari Junior szupercsapat” tagjaként. A másik három autót a fent említett Bearman, az idén is a FREC-ben maradó, svéd-bosnyák Dino Beganovic, és Juan Pablo Monyota fia, Sebastián fogják vezetni. Beganovic amúgy egy erős 2020-as olasz F4-es év után nem muzsikált valami jól tavaly a FREC-ben, egyetlen dobogóval a 13. helyen zárva az évet szintén a Prema versenyzőjeként.

Ami a Ferrari F2-es juniorjait illeti, a számuk egy nagy nulla lesz idén, hiszen Robert Shwartzman távozik a szériából és ő lesz Mick Schumacher mellett az olaszok F1-es tesztversenyzője. A 2019-ben címesélyes Callum Ilott teljes IndyCar szezonra készül, emiatt “egy év eltávot” kap a Ferraritól, hiszen az olaszok nem tudják érdemben támogatni a Tengeren Túl. Miután 2021-ben is gyengén muzsikált – pechjei ide vagy oda – az új-zélandi Marcus Armstrong, és ismét csak 13. lett az év végi pontversenyben, a Ferrari “elengedi a kezét.” Azt egyelőre nem tudjuk, hogy hol fog versenyezni idén.

A legfiatalabb padawanokra térve, James Wharton, Maya Weug és a frissen érkező Rafael Camara F4-es programokat teljesítenek idén. Laura Camps Torras a második női versenyzője lesz az Akadémiának, ő idén még a gokartoknál marad, megejtve első F4-es tesztjeit is az év során. A kis Montoya pontos programját egyelőre még nem tudjuk.

Címlapkép: FIA Formula 3
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.