A Ferrari gyári ászaival érkezik a Risi, megvan a hatodik Mercedes nevező!

Január 12-én jelentették be a 13. GTD Pro nevezőt (nem vártak volna még egy, peches napot😛) a daytonai 24 órásra, a Risi Competizione Ferrari 488 GT3 Evo formájában. Közben pedig fény derült egy újabb alakulat kilétére: Kenny Habul SunEnergy1 Racing autója lett a futam hatodik Mercedes nevezője, ami rekordnak számít.

A tavaly még GTLM-ben induló Risi 2022-ben is megkapja a Ferrari gyári versenyzőinek javát, szóval komoly kihívók lesznek GTD Pro-ban is. James Calado, Alessandro Pier Guidi és Davide Rigon idén is visszatér a 62-es számú Ferrariban. A francia Jules Gounon helyére – aki az egyik WeatherTech Mercedest vezeti 2022-ben – a brazil Daniel Serra érkezik.

Ezzel a négyessel Risiék is komyol esélyesek lesznek az összetett győzelemre

Mercedes AMG GT3 Evokból már eddig sem szenvedtünk hiányt a nevezőlistán. A “kisebb neveknek számító” Allegra Motorsport, Gilbert Korthoff Motorsports mellett tegnap tudtuk meg, hogy indít egy második, GTD Pro kategóriás autót a WeatherTech Racing, illetve GTD Am-ban visszatér a tavalyi kategória-győztes HTP Motorsports is. Ez már 5 AMG GT3 Evo volt a nevezőlistán, ma pedig fény derült a rekordszámú, hatodik alakulat kilétére is.

A HTP mögött tavaly másodikként célbaérő SunEnergy1 Racing tér vissza Daytonába. Kenny Habul csapatfőnök mellé pedig a Mercedes három sztárt biztosít. A 75-ös autó további pilótái ugyanis Raffaele Marciello és Luca Stolz gyári versenyzők, illetve a gyári támogatású Fabian Schiller lesznek.

Címlapkép: Regis Lefebure/IMSA/Risi Competizione
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.