F2: A Charouznál debütál a sorozatban Cem Bölükbaşı

Már egy ideje hallani lehetett azokról a pletykákról, hogy a 23 éves, török Esports élmenő debütál idén az F2-ben, és végül igaznak is bizonyultak a hírek.

A februában 24. évét töltő Bölükbaşı 9 éves korától, 2007 ás 2012 között gokartozott profi szinten, 2009-ben harmadik helyen zárva a hazai bajnokságát. Pár évvel később váltott Esportra, 2017-től pedig a G2 Esports FA Racing színeiben versenyzett. Pont a pandémiát megelőzően tért vissza a virtuális pályákról a hús-vér versenyzéshez, 2019-ben indulva a GT4-es Európa-bajnokság és a FREC pár futamán.

2020-ban teljes szezont futott a GT4-es szériában, másodikként zárva a Pro-Am kategóriát. Tavaly, az F2-es debütálásra készülve nagyon nem unatkozott. A GT4 mellett lefutotta a F3-as Ázsiai-bajnokság szezonját (tűrhető eredményekkel), majd a hungaroringi fordulótól arrafelé csatlakozott az Euroformula Open mezőnyéhez is. Pont nálunk, első futamán be is húzta első győzelmét, majd további egy győzelmet és 7 dobogót szerezve lett ötödik az összetettben, annak ellenére, hogy kihagyta a szezon felét. Ezzel mindkét Van Amersfoortos csapattársát legyőzte, de mivel az EFO nem éppen egy világverő széria – az a Cameron Das lett simán bajnok, aki 2020-ban pontot sem szerzett az FIA F3-ban – jó kérdés, hogy Bölükbaşı mennyire való az F2-be.

Minden esetre a Charouz bizalmat szavazott a török srácnak, és mivel lesz egy rakás, finoman fogalmazva sem jövőbeli világbajnok a mezőnyben, akár még elcsíphet pár jobb eredményt.

Címlapkép forrása: FOM
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.