Hivatalos: Bejelentették a Red Bull Junior Team 2022-es felállását!

A Red Bull hivatalosan is bejelentette, hogy kik alkotják idén a tehetségkutató programjuk felállását, nagy meglepetésekre nem kell számítani, de azért van egy-két új név és furcsa távozó.

Formula-2:

Kezdjük is az F2-vel, ahol öt energiaitalos is rajthoz áll, a decemberi Abu Dhabi teszt pedig elég jól behatárolta, hogy kinek melyik csapathoz vezet az útja.

A Prema csapat feltehetőleg Red Bull színeket ölt majd magára, hiszen ahogy azt már korábban is biztosra vehettük, a tavalyi F3-as bajnok, Dennis Hauger velük folytatja a munkát, csak éppen egy lépcsőfokkal feljebb. A norvégot egyébként ismét teljes értékű tagként kezelik, tavaly csupán támogatott versenyző volt. Noha a legjobb csapathoz kerül, azért csak egy újoncról beszélünk és ne felejtsük el, hogy az F3-as bemutatkozó éve sem sikerült túl fényesre. Ettől függetlenül győzelmeket simán várhatunk tőle. Mellé érkezik a Premához visszatérő Jehan Daruvala, akivel újfent hosszabbított a Red Bull, igaz 2021-es szereplésével lényegesen jobban rá is szolgált, mint egy évvel korábban. Idén ráadásul két év tapasztalattal a háta mögött komoly esélye nyílhat arra, hogy a bajnoki címért küzdhessen, ehhez azonban nem követhet el olyasmi hibákat, mint az elmúlt két évben.

Jüri Vips is marad a bajnokságban és a Hitech GP-nél. Szintén nem meglepetés, elvégre a csapat vezetője, Oliver Oakes az észt versenyző menedzsere, nyilván nem zavarta volna el pártoltját. Kérdéses, hogy a csapat végre fel tud-e nőni a feladathoz, mert bár tavaly sikerült egyszer-egyszer villantani, de rengeteg buta hibát vétettek, amit a versenyzők szívtak meg. Valószínűleg ebbe unt bele Liam Lawson is, aki a Carlinhoz szerződik, egy reménytelibb szezon reményében. Immáron túl van a tanulóéven, amely bár fantasztikusan kezdődött a számára, de év végére a rengeteg technikai és néhány vezetői hiba okán eléggé beleszürkült a mezőnybe. Tehetsége azonban vitathatatlan, ha a Carlin jó körülményeket tud neki nyújtani, simán az egyik bajnokesélyes lehet.

A pletykák ezúttal is igaznak bizonyultak, Ayumu Iwasa-t is felhozza a Red Bull, talán egy kicsit korán, mindenesetre a DAMS kötelékében kell majd keresnünk a 20 éves japánt.

Teljesen kikerült viszont a kötelékből Jack Doohan, akit tavaly is már csak szimplán támogattak, idénre viszont úgy néz ki, végleg elvesztette a Red Bull bizalmát az ausztrál.

Formula-3:

Tavalyhoz hasonlóan ismét három teljes állású juniorral vág neki ennek a kategóriának a Red Bull. Jak Crawford tavaly év végére egészen feltudta venni a lépést, miközben párhuzamos szezont futott az Euroformula Openben. A még mindig rendkívül fiatal amerikai idénre márt csak az FIA F3-as szériájára összpontosít, méghozzá a Prema színeiben, hasonló út a cél, mint, amit tavaly Hauger bejárt. A sikeres felkészülés érdekében pedig szintén az olasz csapattal indul a január végén kezdődő F3-as Ázsia bajnokságban.

Kitartanak Johnny Edgar mellett is, aki inkább év elején nyújtott szép teljesítményeket, a szezon második felére eléggé elfogyott a teljesítménye 2021-ben. Ezúttal ő is egy professzionálisabb csapat színeiben, a Tridentnél áll rajthoz.

Isack Hadjar-t már tavaly tavasszal bejelentette Helmut Markó, mint a nevelő program tagja, azonban a Red Bullos overált csak idéntől lesz alkalma viselni. Tavaly a FREC-ben futott egy egészen biztató szezont, idén pedig az F3-ben fogja megmérettetni magát. Mivel a két bajnokság eléggé eltérő, így nehéz összehasonlítási alapokat találni, de ígéretes újoncnak tűnik, más kérdés, hogy a Hitech ebben a bajnokságban még inkább várat a konstans jó eredményekre. A francia egyébként szintén ott lesz az F3-as Ázsia rajtrácsán.

Formula-4:

A Honda révén tovább folytatják a japán tehetségek felkarolását, hiszen Yuki Tsunoda és Ayumu Iwasa után Yuto Nomura is a bizalmukat élvezheti. A 16 éves versenyző a francia F4-ben áll majd rajthoz, egy másik honfitársával közösen. Souto Arao csak támogatott versenyző lesz, akárcsak a mexikói Noel Leon és a gokartos pályafutása óta protezsált Arvid Lindblad (a közlemény alapján nem egyértelmű, hogy hol fog indulni a svéd, csak annyi derült ki, hogy 2022-ben a VAR színeiben belekóstol az F4-be, de nem tudni melyik bajnokságban).

Címlapkép forrása: Red Bull.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.