Megvan a Porsche új Formula–E-főnöke

Sajtóértesülések szerint a Porsche kinevezte Formula–E-projektje élére az Audi korábbi főmérnökét, Florian Modlingert, aki legutóbb az Abt Sportsline technikai igazgatójaként dolgozott.

A Motorsport-Total.com értesülései szerint a Porsche leigazolta Formula–E-csapatába az Abt Sportsline technikai igazgatóját, Florian Modlingert. A 41 éves szakember annak a szerkezeti átalakításnak lesz a része, amely Pascal Zurlinden távozását követően indult el a stuttgarti márkánál. A 2023-ban debütáló WEC LMDh-program élére már korábban kinevezték Urs Kuratle-t, míg Modlinger a Formula–E-projektet vezeti majd, hivatalos megerősítés azonban csak a hónap végén, Szaúd-Arábiában megrendezésre kerülő szezonnyitón várható.

Modlinger a Müncheni Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát. Motorsport-karrierje 2005-ben a nürburgringi hosszú távú sorozatban kezdődött a Götz Motorsporttal, legnagyobb sikereit pedig a Német Túraautó-bajnokságban érte el a BMW, majd az Audi színeiben. Utóbbi márkánál Mattias Ekström versenymérnöke volt, majd 2017-ben technikai igazgatói kinevezést kapott, a következő évtől pedig ugyanezt a pozíciót töltötte be az Abt Sportsline-nál. Miután a csapat kilépett a Formula–E-ből, Modlinger az Extreme E-projektet vette át, innen igazol át a Porschéhez. Új munkahelyén a német mérnök a Porsche műveleti igazgatója, Amiel Lindesay oldalán fog tevékenykedni, egyben felügyeli majd az átállást a Gen 3-as formulára.

Címlapkép: Audi Communications Motorsport
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.