Mégis marad Daly az ECR-nél, méghozzá teljes szezonra!

Amint az uborkaszezont lezáró cikkemben is írtam bő tíz nappal ezelőtt, az Ed Carpenter Racing 20-as számú Chevyje volt a mezőny utolsó, teljes szezonra kiadó autója. Nos, pár nappal ezelőtt ennek is meglett a gazdája, méghozzá ismerős kezekben.

A 30 éves Daly utoljára még 2017-ben tudott úgy teljes szezont futni a szériában, hogy az összes versenyen ugyan azt az autót vezette. Az utóbbi években pedig eléggé meg is rekedt a karriere (amihez persze az is hozzájárul, hogy egy tipikusan jó oválos, egyben gyengébb épített pályás pilóta). A 2020-as szezon eleje óta vezette az ECR húszas számú autóját az épített és utcai pályás futamokon, illetve az azóta rendezett két Indy 500-on, az Amerikai Légierő támogatásával. Ugyan a pech is gyakran utolérte az indialapolisi születésű versenyzőt (pl. hazai pályán, a tavalyi első Indy GP-n és Indy 500-on), sokan megkérdőjelezték, hogy ilyen eredményekkel (tavaly egy top tíz sem jött össze neki) van-e még keresnivalója a mezőnyben.

Daly gondjait csak tetőzte, hogy pár hónappal ezelőtt az USAF is kiállt mögüle, szóval szponzor nélkül is maradt. Ekkoriban a 2012-es bajnok, Ryan Hunter-Reay is tesztelt a csapattal, aki Andretti ülés nélkül maradt 2022-re. RHR kapcsán is elég sok pletyka keringett, de nagyon úgy néz ki, hogy esetében is a szükséges anyagi háttér hiánya akadályozza meg a szériában maradást. A történet Daly számára pozitív véget ért, hiszen a kriptovalutás BitNile Holdings beállt mögé, és a teljes idényben biztosítja ülését. Ezzel a 20-as Chevy 2013 óta először – akkor még Carpenter nem csak oválozott vele – fut ugyan az a versenyző kezeiben teljes szezont.

Ami a csapatfőnök szezonját illeti, egyelőre csak annyit jelentett be az ECR, hogy Carpenter az Indy 500-on biztosan indul a harmadik autójukban, a többi oválon való rajthoz állás pedig később dől el.

Címlapkép: IndyCar/Ed Carpenter Racing

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.