F2: Jake Hughes lesz a Van Amersfoort Racing egyik versenyzője

Tapasztalt versenyzőt igazolt a VAR a csapat első F2-es szezonjára, aki ugyan valószínűleg sosem jut el az F1-ig, de komoly segítség lehet a riválisokra való felzárkózásban.

A májusban 28. évét töltő Hughes lassan tényleg az “Öregfiúk Kupa” alapembere a nevelőszériákban. A háta mögött van egy Brit F4-es cím (2013), egy szezon FR 2.0 NE, másfél év FREC, amivel párhuzamosan majdnem bajnok lett az FR 2.0 Alps-ban (Jack Aitkentől kapott ki 5 ponttal). 2016 és 2018 között két szezont futott a GP3-ban, egy FIA Euro F3-as évvel a kettő között, 2018-ban pedig behúzta az F3-as Ázsiai-bajnokságot. Korábbi éveihez hasonlóan, az FIA F3-ban is gyűjtögette a győzelmeket és dobogókat, de bajnokesélyes sosem volt (kétszer lett összetett 7.). 2020-ban ejtette meg F2-es debütálását a HWA-val, Sochiban, egy forduló erejéig. Most pedig a németeket váltó Van Amersfoort Racinghez igazol, hogy kerek legyen a történet.

Tavaly a Mercedesnél teljesített szimulátoros munkakört, tartalékversenyző volt a Formula E-ben, egyben beugrott három F2-es fordulóra a HWA-val, illetve egy F3-as hétvégére a Carlin versenyzőjeként. Tehát megérdemelte már egy ideje a teljes szezonos fellépést a Formula-1 előszobájába, kérdés azonban, hogy ennek 27 és fél évesen mennyi értelme van. Minden esetre pár jó eredményt elvárok tőle.

Címlapkép: Joe Portlock – FOM/Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.