Ricardo Feller lesz Rast és KVL csapattársa idén

Végül három autóval vág neki a 2022-es DTM idénynek az ABT Sportsline, Kelvin van der Linde és a visszatérő René Rast mellé a 21 éves Ricardo Feller csatlakozik a csapathoz.

A svájci versenyző F4-es szintig jutott a formula autózással, majd 2017 óta versenyzik sportautókkal különböző bajnokságokban. 2017 és 2019 között csak Audikkal indult, legjobb eredménye pedig egy Petit Le Mans kategória második hely volt 2019-ben, Daniel Morad és Christopher Mies váltótársaként. Ezt követően váltott Lamborghinire a nemzetközi szériákban, de megmaradt Audi pilóta is a “német házi” bajnokságban (ADAC GT Masters).

A svájci Emil Frey Racing színeiben a GTWCE Endurance és Sprint kupában is jól szerepelt, előbbiben pedig be is húzták az ezüst kategória bajnoki címét. Közben a már említett Mies oldalán behúzta az összetett ADAC GT címet is, négy ponttal megverve a Porsche Michael Ammermüller-Mathieu Jaminet kettősét.

Feller tehát igazi nagyágyúktól tanulhat idén (bár van amit KVL-től nem kéne :P) a DTM-ben, bár GT3-as audikkal már nem sokat kell elsajátítania. Az Audi elvileg két további autót is biztosít a Team Rosbergnek, de nem vennék mérget rá, hogy nem lesznek további, “négykarikás” nevezők is.

Címlapkép: ABT Sportsline
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.