Megegyezett a Red Bull és az Aston Martin Dan Fallows átigazolásáról

Úgy tűnik, végre pont kerül a Fallows-saga végére: a brit mérnök április 2-án áll munkába új csapatánál!

Régóta húzódik már Dan Fallows átigazolásának története. A Red Bull Racing korábbi aerodinamikai főtervezője, az Aston Martinhoz való távozásának bejelentését követően az energiaitalosok közúti részlegére száműzött mérnök ügye már a bíróságon volt, a Red Bull ugyanis ragaszkodott ahhoz, hogy év végéig szerződés köti hozzájuk a szakembert, ezt követően pedig további hat hónapra kényszerszabadságra kell mennie, mindezzel viszont Fallows nem értett egyet.

Néhány hete még úgy volt, hogy Fallowsnak jövő nyárig várnia kell az átigazolással

A következő tárgyalás január 25-én kezdődött volna, azonban úgy tűnik, hogy erre már nem lesz szükség: a Red Bull Technology és az Aston Martin ma kiadott egy közös közleményt, melyben tudatják, hogy megegyeztek egymással Fallows átigazolásáról, a brit mérnök április 2-án áll munkába új csapatánál.

„Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy megállapodást kötöttünk a Red Bull Racinggel, melynek értelmében idő előtt felmentig Dan Fallows-t a szerződése alól. Alig várjuk, hogy Dan csatlakozzon a csapatunkhoz!” – fogalmazott Martin Whitmarsh, az Aston Martin Performance Technologies vezérigazgatója.

Fallows elmondta, büszke a Red Bull-lal közösen elért eredményekre, Christian Horner, a bikások csapatfőnöke pedig köszönetet mondott Fallows-nak az együtt töltött évekért és sok sikert kívánt neki a rá váró kihívás előtt.

A napokban egyébként felmerültek olyan pletykák is, melyek szerint a Renault korábbi csapatfőnöke, Cyril Abiteboul az idei szezontól a Red Bull motorfejlesztési részlegén folytatná pályafutását, ezt azonban Helmut Marko határozottan tagadta, megerősítve, hogy továbbra is Ben Hodgkinson az erőforrás-program vezetője.

Mindezek után nem lennénk meglepve, ha Barcelonában egy zöldre festett Red Bull gördülne ki az Aston Martin garázsából. Viccet félretéve, Fallowsnak az idei autó fejlesztésében még nem volt szerepe, szóval a munkája legkorábban 2023-ban kamatozhat.

Címlapkép: XPB Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.