A TF Sportnál folytatja Marco Sørensen

Bejelentette 2022-es felállását a TF Sport, köztük van a kétszeres WEC-kategóriabajnok dán is.

Az Aston Martin Racing gyári pilótája, Marco Sørensen egy év kihagyást követően idén újra teljes szezont fut az endurance-világbajnokságon, miután megerősítették a TF Sport felállásában. A 2016-os és 2020-as LMGTE Pro-kategóriabajnok váltótársai a 33-as Aston Martin Vantage-ben a Bronz-minősítésű, az IMSA-ban egyfajta legendának is tekinthető Ben Keating, valamint a korábbi U.S. F2000-bajnok Florian Latorre lesznek. A francia eddig a Porsche-szuperkupában versenyzett, valamint néhány versenyt lefutott a GT World Challenge Europe Endurance Cup-ban is, de az Aston Martin autói teljesen ismeretlenek számára.

A felállás legnagyobb, Európában legismertebb neve egyértelműen Sørensen, a korábbi le mans-i 3. helyezett és kétszeres WEC-kategóriabajnok. Karrierjét együléses autókkal kezdte: 2009-ben 3. lett az Észak-európai Formula-Renault-kupában, majd 2011-ben Richie Stanaway mögött 2. lett a Német Formula-3-ban. Ezt követően három szezon következett a World Series by Renault sorozatban közepes eredményekkel, majd két félszezont lehúzott a GP2-ben is, sőt 2014-ben, Szocsiban futamot is nyert. 2015-ben igazolta le az Aston Martin, azóta a márka gyári versenyzője. Január végén, a daytonai 24 óráson majd a Corvette színeiben láthatjuk, egy, a két márka között megkötött csereüzlet keretein belül. Tavaly csak Le Mans-ban indult a WEC-ben, méghozzá a High Class Racing színeiben.

Sørensen számára nem lesz teljesen ismeretlen a TF Sport, hiszen 2018-ban már lehúzott egy teljes szezont a csapattal a Brit GT-bajnokságban, valamint tavaly is beugrott hozzájuk egy futamra.

Címlapkép: Marius Hecker / AdrenalMedia.com
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.