Antonio Fuoco váltja Daniel Serrát az AF Corsénél

Bejelentette idei WEC-felállásait az AF Corse: az 51-es rajtszámú autóban marad James Calado és Alessandro Pier Guidi, az 52-esben pedig Daniel Serrát Antonio Fuoco váltja Miguel Molina mellett.

A korábbi Formula-Renault-bajnok, GP3 bronzérmes, F2-es futamgyőztes olasz pilóta mindössze egy, a Cetilar Racinggel az LMGTE Am kategóriában eltöltött szezont követően léphet fel a nagycsapathoz, az AF Corséhez. A 25 éves pilóta a tavalyi szezonban az összetett értékelés 5. helyén végzett váltótársaival, Giorgio Sernagiottóval és Roberto Lacorte-tal, Portugáliában futamot is nyertek. Fuoco emellett az Iron Lynx színeiben a GT World Challenge Europe Endurance Cup futamain is részt vett, egy évvel korábban pedig az AF Corsével megnyerte az olasz nemzeti GT-bajnokságot.

Molina a harmadik teljes szezonját kezdi majd az AF Corse versenyzőjeként, míg Serra idén is – ahogyan 2007 óta minden idényben – részt vesz a Stock Car Brasil sorozat futamain, a Risi Competizione színeiben indul a daytonai 24 óráson, de azt egyelőre nem tudjuk, hogy Európában lesz-e valamilyen programja. Az ugyancsak nem ismert még, hogy Le Mans-ban kik lesznek a két AF Corse Ferrari harmadik versenyzői, de esélyesként kell számon tartani Serra mellett Sam Birdöt és Côme Ledogart is.

Címlapkép: XPB Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.