F3: Zane Maloney leszerződött a Tridenthez

Bejelentette a tavalyi csapatbajnok Trident, hogy a 3-as rajtszámú autó pilótája a barbadosi Zane Maloney lesz 2022-ben.

Amennyire alacsony színvonalú lesz idén a Formula–2-es mezőny, annyira alakul a második számú betétsorozat, az FIA F3 felhozatala. A Prema Powerteam például egy bitang erős felállással próbálja majd visszaszerezni a koronát, az ART Grand Prix megszerezte magának a tavalyi Formula Regional Europe bajnokot, ezúttal pedig a Trident jelentette be, hogy utóbbi széria 4. helyezettjét, a barbadosi Zane Maloney-t igazolták a Red Bull junior Jonny Edgar mellé.

A 18 éves versenyző 2019 óta van az együlésesek világában, és már rögtön első idényében megnyerte a Brit Formula–4-et. A következő idényben fellépett a Formula–3-as szintre és az Euroformula Openben versenyzett, ahol két dobogós helyezéssel az összetett 8. helyén végzett. A 2021-es idényt a F ormula Regional European Championshipben töltötte, Monacóban nyert egy futamot, ez pedig összetett 4. helyéhez volt elég.

Ezzel már csak egy hely kiadó az olasz istállónál, és ugyancsak egy szabad ülés van még az ART-nél. A Prema – ahogyan azt fentebb már írtam – már a teljes felállását bejelentette, a Hitech GP-nél és az MP Motorsportnál még két-két hely kiadó, a többi istálló pedig még egyetlen versenyzőjének kilétét sem közölte.

Címlapkép: Jakob Ebrey Photography
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.