🇦🇪 FRAC: Sebastián Montoya nyerte a szezonnyitót, Révész tizenharmadik

Elkezdődött Abu Dhabiban a formaautós utánpótlás szériák legfőbb téli sorozata, a Formula Regional Asian Championship, amely jónéhány F3-as és F4-es szinten ismert versenyzőt vonultatott fel, elég népes, 28 fős nevezési listával. Az első futam ráadásul egy korábbi F1-es sztár fiának a győzelmét hozta, valamint a Mumbai Falcon istálló is bekezdett.

Montoya fia szerezte meg pénteken a pole-t a szombati versenyre, 1:51:849-es köridővel, minimálisan megelőzve a két Red Bull juniort, hiszen mellőle Jak Crawford rajtolhatott. A kolumbiai szépen eljött a startnál, az amerikai viszont ezt már nem mondhatta el, a Prema versenyzője ott ragadt a rajtrácson, szerencsére senki nem találta el, de csak a mezőny után eredhetett.

Így az első Red Bullos színekben futó versenyét teljesítő Isjack Hadjar kapta a feladatot, hogy vadássza le Montoyát. A Mumbai Falcon versenyzője azonban ellépett, a francia nem tudta tartani vele a lépést és inkább hátrafelé kellett figyelnie.

A verseny közepén egy eléggé ijesztő incidens borzolta a kedélyeket: a dán.német kettős állampolgárságú Oliver Goethe alatt szó szerint megadta magát a bal hátsó felfüggesztés és a kerék lerepült az autóról a nyújtott balosban. Az abroncs után veszélyesen pattogott tovább az érkező autók felé, de szerencsére senkit nem talált el. Jöhetett azonban a biztonsági autó, aminek Crawford örülhetett.

Montoya esélyt sem adott az újraindításnál a többieknek, Hadjar-t viszont támadta az F4-ben az elmúlt években vitézkedő Gabriele Mini. A francia próbálta kivédeni az olasz támadását, kettejük párharcát pedig a lesipuskás Arthur Leclerc használta ki, aki megelőzte mindkettejüket, feljőve ezzel a második pozícióba. Hadjar mellett aztán Mini is elment, így a francia lecsúszott a dobogóról.

Paul Aron csapta később bele a falba az autóját, a Prema észt versenyzője pedig ezzel el is döntötte a további sorrend sorsát, hiszen bejött a biztonsági autó és a mentési munkálatok olyan lassan haladtak, hogy a safety car mögött fejezték be a futamot, amelyet így Montoya simán behúzott Leclerc és Mini előtt. Crawford mentette amit tudott, végül a tizenegyedik helyre tudott felkapaszkodni. Magyar félnek is szurkolhattunk: tavaly a német F4-ben versenyző Révész Leventét a tizenharmadik helyen intette le a kockás zászló, ami nem is olyan rossz egy ekkora mezőnyben, még ha a mögötte végzettek leginkább nemzetközi szinten ismeretlen fiatalok voltak.

Végeredmény:

Folytatás holnap magyar idő szerint 7:50-kor a második futammal, majd 11:35-től a harmadikkal.

Címlapkép forrása: Motorsport.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.